Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Γιατί όχι κάτι ανάλογο και στο Αγρίνιο;

UNDEROCK-LOGO-300x143

 

Φίλοι της σελίδας μας μίλησαν για κάποιο Φεστιβάλ Rock που γίνεται στην Πελλοπόνησο και συγκεκριμένα στηνΤρίπολη. Μπαίνοντας όμως στην σελίδα του (http://underock.gr)  είδαμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία . Σαν σκοπό του ορίζει  μεταξύ άλλων την δημιουργία “ενός σταθερού θεσμού, ο οποίος θα αναδεικνύει το μουσικό δυναμικό της Περιφέρειας” φιλοδοξώντας να φέρει στο προσκήνιο “κάθε ενεργό και δημιουργικό κύτταρο / σχήμα της μουσικής pop-rock σκηνής της Περιφέρειας” Και όντως θα εμφανιστούν ονόματα όπως ο Γιάννης Αγγελάκας, Last Drive και μπάντες από όλη την Πελοπόννησο.

Προφανώς και το Φεστιβάλ δεν έχει καμια σχέση με την περιοχή μας παρά μόνο ότι την ιστοσελίδα του την δημιούργησε Αιτωλοακαρνάνας.  Μας δίνει όμως διάφορους συνειρμούς όπως:

– Το Αγρίνιο γέννησε 10αδες rock και μέταλ γκρουπάκια, διαθέτει μέχρι και σύλλογο φίλων της παραπάνω μουσικης. Από την άλλη αναρίθμητες rock συναυλίες που ξεκίνησαναπό τη δεκαετία του 80 και με μεγάλα ονόματα  έγιναν στην πόλη μας. Ποτέ όμως  δεν έγινε κάτι οργανωμένο με πανελλήνια ή έστω με Περιφερειακή χροιά.

– Στο δια ταύτα. Διανύουμε εποχές όπου ο θεματικός τουρισμός υπερτερεί. Κάποιος θα ταξιδέψει μακρία για να δει κάτι που του αρέσει πάρα πολύ.  Δεν είναι πάντα η ιστορία η τα μνημεία της πόλος έλξης αλλά και πολιτιστικά γεγονότα. Π.χ η Δράμα είναι γνωστή για το Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους. Κάτι άναλογο μπορεί και να συμβεί στην Τρίπολη αν όλα πετύχουν.

Μάλλον το Αγρίνιο πρέπει να δει σοβαρά και πιο οργανωμένα την θεματικότητα του σε κάποιο πολιτιστικό προϊον που υπερτερεί και πρωτοστατεί…

Άγριος

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. vasilis

    apla kai synoptika an to dei kapoios sto agrinio den exei ena sovaro politistiko festival pou to opoio malista tha epiferei taseis shmantikes politismou, epishs thesmos poy tha prosferei kai sth topikh koinwnia kai oxi se ena dyo magazatores

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.