Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Για δύο ακόμη παραστάσεις «η σπασμένη στάμνα» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου (φωτο)

Για δύο ακόμη παραστάσεις «η σπασμένη στάμνα» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου (φωτο)

DSCN7460

Πρεμιέρα έκανε το Σάββατο 13 Ιουνίου στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου η θεατρική παράσταση «Η σπασμένη στάμνα», που ανέβασε για φέτος η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.

Η παράσταση απέσπασε θετικές κριτικές από το θεατρόφιλο κοινό της πόλης. Σήμερα, στις 9:15, είναι η τρίτη παράσταση, με άλλη μία να απομένεθ, για αύριο, με ίδια ώρα προβολής.

Η ομάδα θεατρόpolice δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2013 από αστυνομικούς και πολιτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας και το Μάιο του 2014 παρουσίασε το έργο του Μολιέρου «Ο κύριος Πουρσωνιάκ». Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τα μέλη της ομάδας δοκιμάζουν τις ικανότητές τους στο θεατρικό σανίδι, ευελπιστώντας να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Λίγα λόγια για το έργο:
Στο ολλανδικό χωριό Χόιζουμ καταφθάνει από την Ουτρέχτη ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός Βάλτερ, στο πλαίσιο της επιθεώρησης του δικαστικού σώματος της χώρας του. Τυχαία παρίσταται σε μια δίκη που αντικείμενό της έχει μια σπασμένη στάμνα. Η κυρά Μάρθα κατηγορεί τον Ρούπρεχτ, αρραβωνιαστικό της κόρης της Εύας, για το σπάσιμο της στάμνας. Ο Ρούπρεχτ υπεραμύνεται της αθωότητάς του ενώ η Εύα κρατάει κλειστό το στόμα της έως ότου εμφανιστεί η κυρά Μπριγκίτα και ως από μηχανής Θεός θα δώσει λύση στο μυστήριο…
Πίσω από το προφανές του ασήμαντου αδικήματος, εξυφαίνεται η ιστορία ενός διαφθαρμένου δικαστικού συστήματος που βρίσκει τον εκφραστή του στο πρόσωπο του Αδάμ, δικαστή του χωριού. Η αριστουργηματική πλοκή του έργου, αποκαλύπτει με τη μέθοδο της σταγόνας, τις σχέσεις εξουσίας και πολιτών, την ισορροπία της ανθρώπινης ψυχής μέσα από το σύμπλεγμα των ανθρώπινων σχέσεων, την απονομή της δικαιοσύνης και την αναζήτηση της χαμένης αθωότητας

Συντελεστές:
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιούλη Μαρούση
Δραματουργική επεξεργασία: Ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice
Σκηνικά: Βασίλης Ραμμόπουλος-Νίκος Βελτσίστας
Επιμέλεια Κοστουμιών: Ντίνα Ζορμπά
Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης Καλαντζής
Φωτισμοί-ήχος: Δημήτρης Παπαδάκης

Παίζουν: (με αλφαβητική σειρά)
Σπύρος Βλάχος
Νίκος Διώτης
Ντίνα Ζορμπά
Χριστίνα Νιάφα
Δημήτρης Ραυτογιάννης
Βασίλης Σβίγγος
Τόνια Σκιαδά
Γιάννης Χριστογιάννης

Επιμέλεια αφίσας-προγράμματος: Μάγδα Σαρλάμη
Φωτογραφίες: Θύμιος Παπαγρίβας
Κομμώσεις:΄Εφη Μηλιώνη

Μακιγιάζ: Δήμητρα Κουτρούμπα

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

DSCN7442 DSCN7443 DSCN7445 DSCN7447 DSCN7451 DSCN7454 DSCN7458 DSCN7461 DSCN7465 DSCN7467

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.