Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Για να μπαίνουν μερικά πράγματα στη θέση τους…

Για να μπαίνουν μερικά πράγματα στη θέση τους…

Είμαστε ο 48ος νομός σε επίπεδο ανάπτυξης.

Έχουμε τα χειρότερα οδικά δίκτυα. Με εξαίρεση λίγα χιλιόμετρα Ιονίας Οδού, στους δρόμους μας χωράνε με το ζόρι δύο αυτοκίνητα: Και καταλαβαίνει κανείς ότι αλλάζει νομό, όχι από τις πινακίδες της νομαρχίας αλλά όταν ο δρόμος φαρδαίνει ή στενεύει.

Υποδομές, οικονομία: Μια από τα ίδια..

Και ξαφνικά ανακαλύψαμε τι; Ότι ο εχθρός είναι το Μεσολόγγι ή το Αγρίνιο; Πώς; Ναι σε μερικά θέματα όντως υπάρχει ζήτημα διαμάχης των δύο πόλεων. Αλλά μέσα στο θυμικό μερικοί αναγάγουν το θέμα ουσιαστικά σε.. φυλετικό!

Στην ουσία λαθεμένη αντίληψη περί ζωτικού οικονομικού χώρου είναι και τίποτε παραπάνω.

Κατανοητή η αγανάκτηση πολλών που μπορεί να προέρχεται μέσα από ζωηρούς και ακραίους ίσως διαλόγους αλλά …

Πιστεύουμε ότι ο καθένας όταν θέλει να γίνει καλύτερος ( στην προκείμενη περίπτωση σε επίπεδο πόλης) αποκλειστικό ανταγωνιστή πρέπει να έχει τον εαυτό του και κανέναν άλλον.

Δηλαδή, ας κοιτάξουν οι Χ Μεσολογγίτες ή οι Χ Αγρινιώτες να είναι απαιτητικοί πρώτα από όλα για την πόλη τους και κυρίως για τον τόπο τους…τον τόπο μας…την Αιτωλοακαρνανία, αντί να βγάζει ο ένας το μάτι του άλλου.

Αν υπάρχει αυτό το πλαίσιο-αυστηρά πάντα-, ακόμα και σε επίπεδο διαφωνίας που απομονώνεται στις δύο πόλεις, ο διάλογος θα καταλήξει κάπου δημιουργικά..και αυτό έχει σημασία.

Και προϋπόθεση για αυτό είναι να υπάρχει ειλικρίνεια πάνω από όλα..μεθοδικότητα Αιτωλού και πείσμα Ακαρνάνα…

Α! Και για να μην παρεξηγούμαστε: Υγιής και δημιουργικός διάλογος προϋποθέτει ”αντιμαχόμενες” (πάντα σε εισαγωγικά) πλευρές που να αγαπούν τον τόπο τους και να διεκδικούν και όχι να φοράνε το στενό κουστούμι του πολιτικάντικου επιφανειακού συμβιβασμού στο όνομα της Αιτωλοακαρνανίας, που λανσάρεται καθαρά για ισσοροπιστικούς λόγους, βασισμένους σε δημοσιοσχετίστικες καθαρά λογικές.

Γιατί μόνο όσοι ξέρουν να αγαπούν τον τόπο τους, θα έχουν συναισθηματικά αποθέματα να αγαπήσουν την Αιτωλοακαρνανία.

Όλες οι παραπάνω προεκτάσεις λοιπόν διαμορφώνουν την άποψη μας ως ιστολόγιο στο εν λόγω θέμα. Και μείς αγαπάμε την πόλη μας, θέλουμε το Εφετείο η το Πανεπιστήμιο με έδρα το Αγρίνιο π.χ., αλλά αυτό απέχει πολύ από τα ατελείωτα κατεβατά κείμενα, αναμεμειγμένα με ατέρμονες ιστορικές αναλύσεις και σαντιγί δεικτικά σχόλια στενού τοπικού χαρακτήρα. Τα ιστολόγια προσφέρουν την ελεύθερη έκφραση, αλλά όταν συντηρεί τοπικές αντιπαραθέσεις με τη στενή έννοια, ναι κουράζει..

Και πάνω από όλα κουράζουν τους αναγνώστες, ακόμα και εμάς.

Προτιμούμε λιγότερα σχόλια πάνω σε θέματα «ενεργά» παρά πολλά σχόλια που εγκλωβίζονται σε στείρες τοπικές αντιπαραθέσεις…

Αυτή είναι η θέση μας και οφείλουμε να την ξεκαθαρίσουμε, αυθόρμητα και ειλικρινά, μακριά από μεσοβέζικες λύσεις που θυμίζουν Πόντιους Πιλάτους της Αιτωλοακαρνανίας.

Με εκτίμηση και πάνω από όλα με τις ευχαριστίες μας για το ενεργό ενδιαφέρον που δείχνετε σε αυτό το ιστολόγιο.

< ?xml:namespace prefix = o />

Η συντακτική ομάδα του agrinionews.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.