Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Για τα κακώς κείμενα στα αγρινιώτικα πεζοδρόμια

Για τα κακώς κείμενα στα αγρινιώτικα πεζοδρόμια

Δημοσιεύουμε την επιστολή αναγνώστη του agrinionews.grπου θίγει τα κακώς κείμενα που αντιμετωπίζουν οι Αγρινιώτες σε πεζοδρόμια. « Δεν ανέχομαι άλλο τα πεζοδρόμια που έχω πληρώσει να γίνουν για να περπατάω ασφαλής να καταλαμβάνονται από οποιονδήποτε σκέφτεται μόνο το δικό του συμφέρον» αναφέρει ο αναγνώστης και ελάχιστοι θα διαφωνήσουν μαζί του. Διαβάστε το μήνυμά του:

Με αυτό το μήνυμα μου θέλω να απευθυνθώ σε όλους όσους μας αρέσει να περπατάμε στην πόλη μας είτε μόνοι μας είτε μαζί με τα μωρά μας στα καροτσάκια τους ή ακόμα και με κάποιο φίλο που έτυχε λόγω κινητικών δυσκολιών, να χρησιμοποιεί για τη μετακίνησή του αναπηρικό αμαξίδιο.

Πέρα από κάποιες κεντρικές οδούς στις οποίες έχει βελτιωθεί η κατάσταση ως προς τη χρήση τους, υπάρχουν οδοί που όχι μόνο δεν τηρείται το όριο που έχει θεσπιστεί από το ΥΠΕΚΑ για ελάχιστο πλάτος πεζοδρομίου 2.05μ., αλλά πεζοδρόμιο απλώς…δεν υπάρχει. Όμως το πρόβλημα δεν σταματά στο αν υπάρχουν ή όχι πεζοδρόμια. Επεκτείνεται και στην κατάσταση ελεύθερης διέλευσης όπου υπάρχουν. Τραπεζοκαθίσματα από καφετέριες και εστιατόρια, περίπτερα, βεβαίως μηχανάκια και ότι άλλο βάζει ο νους. Προσφάτως σε κεντρική οδό της πόλης μας τοποθετήθηκαν ειδικές μπάρες για να μην γίνεται κατάληψη όλης της οδού. Τοποθετήθηκαν, τις πληρώσαμε, πέρασε και η δημοτική αστυνομία και όταν έφυγε….

Δεν επιθυμώ να κουράσω τους αναγνώστες σας περισσότερο. Όμως είμαι πολίτης ισότιμος με όλους όσους παρανομούν σε βάρος της προσωπικής μου ασφάλειας και πολύ περισσότερο σε βάρος της ασφάλειας των παιδιών μου. Δεν ανέχομαι άλλο τα πεζοδρόμια που έχω πληρώσει να γίνουν για να περπατάω ασφαλής να καταλαμβάνονται από οποιονδήποτε σκέφτεται μόνο το δικό του συμφέρον. Απαιτώ από την αρμόδια αρχή να επιβάλλει την τάξη χωρίς άλλη χρονοτριβή.

Και κάτι τελευταίο. Ίσως πολλοί θα πουν ότι λόγω κρίσης πρέπει να κάνουμε και λίγο τα στραβά μάτια. Δηλαδή πριν την κρίση τα πεζοδρόμια ήταν ελεύθερα; Παρακαλώ τους υπευθύνους φορείς όπως αντιμετωπίσουν άμεσα το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.