Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Για “τρομοκρατία απλήρωτων εργαζομένων” κάνει λόγο ο Ν.Μωραΐτης

Για “τρομοκρατία απλήρωτων εργαζομένων” κάνει λόγο ο Ν.Μωραΐτης

Για “απολύσεις, τρομοκρατία απλήρωτων εργαζομένων στο εργοτάξιο της Κοινοπραξίας που κατασκευάζεται στην οδό Αμβρακία – Άκτιο” κάνει λόγο σε Ερώτηση του ο Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης. Η ερώτησή του έχει ως εξής:

Η επιχείρηση ΑΕΓΕΚ (ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε & ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε) που κατασκευάζει το δρόμο Αμβρακία – Άκτιο έχει απλήρωτους τους 210 περίπου εργαζόμενους για 5 μήνες. Από τις 15 Σεπτέμβρη εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα. Η ΑΕΓΕΚ αφού ξεζούμισε τους εργαζόμενους με εξαναγκασμό μαύρης εργασίας επιπλέον μιας ώρας τη μέρα τα Σαββατοκύριακα, αφού προηγήθηκαν τηλεφωνικές απειλές και προκλητική παρουσία της αστυνομίας, προχώρησε σε δόλιες καταχρηστικές – αντεργατικές απολύσεις 12 εργαζομένων, αυτών που πρωτοστάτησαν στη συγκρότηση σωματείου και τη διεκδίκηση των αμοιβών τους.
Η κυβέρνηση είναι η κύρια υπεύθυνη γι’ αυτή την κατάσταση. Με την αντεργατική της πολιτική (κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, συλλογικών συμβάσεων κλπ) οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και την ανεργία για τη διάσωση των κερδών του κεφαλαίου.
Το ΚΚΕ έφερε πρόσφατα το θέμα στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση καλώντας την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τη άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην κοινοπραξία γιατί αυτοί και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την εξόφληση των εργαζομένων, την ανάκληση των απολύσεων και το σταμάτημα της τρομοκρατίας.

Ο βουλευτής

Νίκος Μωραΐτης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.