Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Γιώργος Μούρκος: Ένας «Ηρακλής» από το Μεσολόγγι

Γιώργος Μούρκος: Ένας «Ηρακλής» από το Μεσολόγγι

Η πρώτη του μόλις κάθοδος σε αγώνες στέφτηκε με επιτυχία. Ο 26χρονος Γιώργος Μούρκος από το Ευηνοχώρι Μεσολογγίου, ασχολείται από 19 ετών με το bodybuildingκαι πριν λίγες ημέρες κατάφερε να αποσπάσει την τρίτη θέση σε πανελλήνιο επίπεδο στην συνάντηση NACMrHellas 2012. Ωστόσο, συνεχίζει και στο τέλος του μήνα θα διεκδικήσει την πρωτιά και πάλι στην Αθήνα, που οδηγεί σε συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και στον τίτλο του MrUniverse.

Μιλώντας για τον αγώνα αλλά και το πώς ασχολήθηκε, ο Γιώργος Μούρκος λέει πως «Μου άρεσε πολύ το άθλημα αυτό, που αφορά καθαρά την σωματική διάπλαση. Αγαπώ το σώμα μου και σιγά – σιγά εξελίχθηκα ικανοποιητικά. Φτάνοντας στο επίπεδο που ήθελα συμμετείχα στον αγώνα και έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου. Έχω πολύ δρόμο ακόμη αλλά προσπαθώ και θα συνεχίσω να προσπαθώ σκληρά και επίμονα».

Η καθημερινή ζωή όπως εξηγεί όποιου ασχοληθεί με το λεγόμενο επαγγελματικό bodybuilding, μόνο συνηθισμένη δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Το άθλημα προϋποθέτει μεγάλες θυσίες και στερήσεις, αυστηρή διατροφή, πολύ προσπάθεια στο γυμναστήριο που μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 4 ώρες ημερησίως και φυσικά ούτε λόγος για αλκοόλ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το δρόμο προς την επιτυχία σημειώνει πως «…αυτός περνάει πρώτα απ όλα από την καλή διατροφή, τον τρόπο της προπόνησης, την καλή ανατομική γνώση και φυσικά την θέληση και την ψυχή. Στην περίοδο ειδικά της προετοιμασίας πρέπει να είσαι προσηλωμένος στο στόχο σου».

Απαντώντας για τα όσα λέγονται περί χρήσης αναβολικών, ο Γιώργος σημειώνει πως «…ατυχώς υπάρχει η νοοτροπία πως το ωραίο καλοφτιαγμένο και γυμνασμένο σώμα πρέπει να είναι απαραίτητα «φαρμακωμένο». Να συντηρείται δηλαδή με την χορήγηση απαγορευμένων ουσιών ή ισχυρών αναβολικών. Ο κόσμος δεν γνωρίζει διότι δεν ξέρει τι είναι η σωστή διατροφή ή τι είναι η προπόνηση τέτοιου επιπέδου. Πολλοί πηγαίνουν ένα μήνα στο γυμναστήριο και μετά ή τα παρατούν από τι στιγμή που δεν βλέπουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν ή να καταφεύγουν σε άλλες επιλογές. Έτσι δημιουργείται η λανθασμένη αντίληψη. Με άλλα λόγια, για να φτάσει κανείς σε ένα επίπεδο απαιτούνται χρόνια δουλειάς και όχι σύντομες διαδικασίες του ενός και των δύο μηνών. Είναι επιλογή του κάθε ενός τι θ ακολουθήσει».

Απαντώντας τέλος αν αισθάνεται διαφορετικός, απαντά πως «Αισθάνομαι απλά καλύτερα, όμορφα, με αρέσει να προσπαθώ και να πετυχαίνω. Κυρίως όμως μ αρέσει ν ασχολούμαι και θα το συνεχίσω όσο φυσικά έχω την δυνατότητα».

Δήμητρα Στέλιου

www.aitoloakarnaniapost.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.