Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Γκάλοπ μπούσουλας για…δύσκολες εκλογές στο Αγρίνιο

eklogesΔεν είναι σαν όλα τα γκάλοπ αυτό που διακινείται τις τελευταίες 2 μέρες στο Αγρίνιο και αφορά στις υποψηφιότητες για το δήμο Αγρινίου. Πέρα από τα ευρήματά του έχει και άλλο ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό. Λέγεται ότι ή εκπορεύεται ή είναι σε άμεση γνώση ενός από το στενό πυρήνα της κυβέρνησης και ανθρώπους κοντινούς στον πρωθυπουργό.

Το συγκεκριμένο γκάλοπ έχει αποτελέσματα πολύ φρέσκα, εβδομάδας και ακόμα παρακάτω. Είναι σε γνώση των κομμάτων κυρίως, γιατί, όπως αναφέρθηκε, έγινε σε ανώτερο επίπεδο και διακινήθηκε από ανώτερο επίπεδο. Και περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα παζλ της εξίσωσης που μάλλον προς σπαζοκεφαλιά φέρνει για το Αγρίνιο. Τα αποτελέσματά του δεν είναι ανακοινώσιμα και εννοείται ότι δεν μπορούν γραφτούν με νούμερα, αλλά σε γενικές γραμμές δείχνουν ότι αυτές οι εκλογές έχουν μεγάλη σχέση με την ανθεκτικότητα μιας υποψηφιότητας σαν του Μοσχολιού όσο ακόμη και με το ποσοστό που θα πάρει τελικά ο υποψήφιος του ΚΚΕ(Παπανικολάου) που δεν πρέπει να θεωρείται αμελητέα ποσότητα, καθώς θα παίξει ρόλο.

Μπορούμε ακόμη να πούμε ότι περιλαμβάνουν μέσα και την πρόσφατη υποψηφιότητα Παπαναστασίου η οποία προσμετράται επακριβώς, παρότι φερόταν ο ίδιος να μην έχει αποφασίσει. Έχουν, δε, έναν μόνο υποψήφιο από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο θεωρεί η δημοσκόπηση δεδομένο ότι θα «κατέβει» για το δήμο(δεν τον αναφέρουμε από σεβασμό στις διαδικασίες που τρέχουν ακόμα στο κόμμα).

Τα ποσοστά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς δείχνουν ότι θα υπάρξει σκληρή μάχη που θα κριθεί στον δεύτερο γύρο, από το τι θα κάνουν όσοι δεν θα είναι εκεί. Για τη σειρά κατάταξης δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο αφού δεν πρόκειται για γκάλοπ που ανακοινώνει εταιρία επισήμως,  αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι- αν θεωρηθεί αυτή η δημοσκόπηση μπούσουλας- κανένας δεν μπορεί να είναι απολύτως ικανοποιημένος. Επίσης πως είναι βέβαιο ότι κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι σε αυτές τις εκλογές αρκούν τα χρίσματα και οι κομματικές συμμαχίες. Και τέλος ότι όσοι ψάχνουν για «ρεύματα» και «κύματα» μάλλον θα πρέπει να ψάξουν για το ποιος έχει πιο πολλές αντοχές…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.