Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Γκρίζες ζώνες στην εκτροπή του Αχελώου βλέπουν στη Θεσσαλία.

Γκρίζες ζώνες στην εκτροπή του Αχελώου βλέπουν στη Θεσσαλία.

Η παραπομπή της σχεδιαζόμενης εκτροπής του Αχελώου στο Ευρωπαικό δικαστήριο φαίνεται να έχει θορυβήσει τους υποστηρικτές της εκτροπής στην Θεσσαλία. Συγκεκριμένα, συνεδρίασε για αυτό το θέμα στη Λάρισα η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή (ΠΑΣΕ) για την εκτροπή του Αχελώου.
Η αγωνία αυτή για τη πιθανή ματαίωση των έργων εκφράστηκε δια στόματος του νομάρχη Τρικάλων κ. Βλαχογιάννη, ο οποίος είπε ότι: ”υπάρχουν “γκρίζες ζώνες” από την κ. Μπιρμπίλη και από τον κ. Μωραϊτη, στο θέμα εκτροπής του Αχελώου. Ανησυχούμε για το αν θα συνεχιστούν τα έργα στην εν λόγω περιοχή.”
Μάλιστα προτίθονται να επισκεφτούν ως ΕΝΑΕ το νομαρχιακό συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας να εκθέσουν τα επιχειρήματά τους από τη δικιά τους σκοπιά, δηλαδή ότι ” το έργο δε βλάπτει τον Αχελώο, ούτε περιβαλλοντικά ούτε οικονομικά“.
Με τις τελευταίες εξελίξεις στην εκτροπή του Αχελώου φέρεται να έχει να κάνει η αλλαγή προεδρίας του εν λόγω συντονιστικού οργάνου, καθώς νέος πρόεδρος είναι πλέον ο Νομάρχης Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος. Και αυτό γιατί ως επίσημος λόγος προβάλλεται ότι ο νομός Καρδίτσας που εκπροσωπεί ο κ. Αλεξάκος έχει εντονότερο το πρόβλημα της ύδρευσης. Αυτό φαίνεται να είναι η σημαία των επιχειρημάτων των Θεσσαλών στο αίτημα τους για τη συνέχιση των έργων της εκτροπής.
Αυτή η κινητικότητα των τελευταίων ημερών στη Θεσσαλία δείχνει ότι πλέον υπάρχουν αντικειμενικά μεγάλα εμπόδια στη συνέχιση των έργων της εκτροπής, κάτι που προφανώς ανταποκρίνεται στο πάγιο αίτημα μας που δεν είναι άλλο από την ματαίωση του έργου. Μένει από εμάς ως Αιτωλοακαρνάνες και προπάντων σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στο εν λόγω ζήτημα της εκτροπής, διότι, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα ασκηθούν πολλές πιέσεις για την υλοποίηση του εν λόγω έργου, το οποίο θα είναι καταστροφικό για το φυσικό μας περιβάλλον. Ευελπιστούμε οι εξελίξεις να είναι εν τέλει θετικές.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.