Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Γκρίνια στελεχών της ΝΔ – Έκτακτο συνέδριο εξετάζει ο Αντ. Σαμαράς

σαμαρασΑθήνα
Βαρύ το κλίμα που επικρατεί στη ΝΔ μετά τη δημοσιοποίηση των exit polls. Ήδη, κορυφαία στελέχη θέτουν ζήτημα Συνεδρίου, προκειμένου να γίνει η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Το ενδεχόμενο αυτό εξετάζει, κατά πληροφορίες, κι ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, που πάντως δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να δρομολογήσει εξελίξεις σχετικά με την ηγεσία της ΝΔ.

Μιλώντας στο Mega, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεγχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφαινόμενη νίκη του και μίλησε για δύσκολη βραδιά για τη ΝΔ. «Η ΝΔ παραμένει η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη, ανεξαρτήτως αποτελέσματος» σημείωσε και παρατήρησε ότι «θα γίνει η αποτίμηση».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «βαριά ήττα» και επισήμανε πως τα αίτια θα αναζητηθούν και όλα θα συζητηθούν σύντομα. Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει εάν θα τεθεί θέμα προέδρου, λέγοντας ότι «θα περιμένω να τοποθετηθεί ο πρόεδρος».

Επιπλέον, μιλώντας στο Mega, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι θα γίνει η αποτίμηση του αποτελέσματος στη ΝΔ και εξέφρασε την άποψη ότι το σημαντικό για τον ίδιο είναι πως «η ΝΔ διεκδικούσε την κυβέρνηση και τώρα είναι στην αντιπολίτευση». Τόνισε, δε: «Θα δρομολογήσει ο πρόεδρος τις διαδικασίες».

Την ίδια στιγμή άρχισαν τα καραμανλικά πυρά: Ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος έγραψε στο twitter για συντριπτική ήττα και πλήρη αποδοκιμασία της στρατηγικής του φόβου και του αποκλεισμού της κεντροδεξιάς και όσων τα έκαναν σημαία της παράταξς της Νέας Δημοκρατίας. Επιστροφή στις ρίζες.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ο έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος τηλεφώνησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί για το εκλογικό αποτέλεσμα. Υπεθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα κυκλοφόρησαν σενάρια που θέλουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει τον κ. Αβραμόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με Το Βήμα, στην ηγετική ομάδα της ΝΔ επικρατεί παγωμάρα, καθώς στις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, κατέρρευσε η πολιτική και επικοινωνιακή στρατηγική τους, ενώ αναδείχθηκαν τα πολλαπλά λάθη που έγιναν σε πολλά επίπεδα.

Το κρίσιμο ζήτημα από εδώ και πέρα, είναι πιο κεντρικό στέλεχος της ΝΔ θα θέσει και πότε θέμα ηγεσίας. Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο κ. Σαμαράς δεν είναι διατεθειμένος να δρομολογήσει ο ίδιος εξελίξεις.

Στη σημερινή ηγετική ομάδα έχουν βγει τα μαχαίρια και το ένα στέλεχος ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο για το πολύ άσχημο αποτέλεσμα. Ήδη γίνεται το «πολιτικό ταμείο» και σύμφωνα με πληροφορίες ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, φέρεται να λέει ότι το κόμμα κινήθηκε με οργανωτική επάρκεια και πόρτα-πόρτα και αναφέρει πως συγκρούστηκε με τον εξ απορρήτων πρωθυπουργικό σύμβουλο Χρύσανθο Λαζαρίδη που εισηγήθηκε και υπερασπιζόταν τη στρατηγική του φόβου.

Λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ θα υπάρξει δήλωση του κ. Σαμαρά με την οποία θα εγγυάται την ενότητα της παράταξης.

Newsroom ΔΟΛ

in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.