Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Γονιός στο 3ο δημοτικό φρόντισε να προμηθεύσει δωρεάν με βιβλία την πρώτη δημοτικού!

Γονιός στο 3ο δημοτικό φρόντισε να προμηθεύσει δωρεάν με βιβλία την πρώτη δημοτικού!

Γονιός στο 3ο δημοτικό φρόντισε να προμηθεύσει δωρεάν με βιβλία την πρώτη δημοτικού!

…και ο σύλλογος γονέων στο 21ο έκανε κάτι παρόμοιο!

Μετά τη σημερινή έπαρση σημαίας και την προσευχή οι διευθυντές του 3ου δημοτικού σχολείου και του 21ου είχαν να κάνουν μερικές αισιόδοξες ανακοινώσεις στα παιδιά που θα έμπαιναν για μάθημα. Πρώτα ότι ήρθαν πολλά αρκετά νέα βιβλία και θα μοιραζόταν στις τάξεις, κάτι αυτονόητο άλλες εποχές, που όμως μάλλον έχουν παρέλθει τουλάχιστον όπως διαγράφεται αυτή τη στιγμή η κατάσταση.
Όμως παίρνοντας το λόγο ο διευθυντής του 3ου δημοτικού στη συνέχεια ευχαρίστησε ένα γονιό που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του και προσέφερε- έχοντας αυτή την οικονομική δυνατότητα- δωρεάν στα παιδιά της 1ης δημοτικού(με δύο τμήματα) τις φωτοτυπίες αλλά και βιβλία που χρειάζονται ώστε να μην καταλάβουν από την πρώτη επαφή τους με το σχολείο ότι όλοι εμείς αποτύχαμε στην Παιδεία και όχι μόνο. Φυσικά έγινε ειδική μνεία όχι μόνο στην καλή διάθεση του γονιού αλλά και στο υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης που θα χρειαστεί αν έρθουν και δυσκολότερες εποχές.
Ανάλογη ανακοίνωση όμως έκαναν και ο διευθυντής του 21ου ευχαριστώντας για μια ανάλογη πρωτοβουλία που πήρε ο σύλλογος γονέων προκειμένου να καλυφθούν από κοινού οι ανάγκες και να μην εκτεθούν γονείς που δεν θα είχαν τη δυνατότητα να πάρουν τα βιβλία και τις φωτοτυπίες των παιδιών τους.
Σίγουρα κάποιοι θα πουν ότι με τέτοιες λύσεις δεν υπάρχει προοπτική και πως η μόνη λύση είναι να βρει τα χρήματα το κράτος και να είναι όλα όπως παλιά. Μπορεί να χρειαστεί όμως μέχρι να είναι ξανά το κράτος σε θέση να ανταπεξέλθει, η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή και η συμπαράσταση του ανθρώπου προς τον άνθρωπο. Και σε περιπτώσεις σαν αυτές κάτι τέτοιο αποδεικνύεται περίτρανα. Δεν φτάνει μόνο η πολιτική απόφαση, η γκρίνια ή η διάθεση για ξήλωμα του σαθρού κράτους. Πρέπει να υπάρχει και διάθεση για προσφορά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.