Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Γραμμένους έχουν 185 βουλευτές

Γραμμένους έχουν 185 βουλευτές

vouli-edrana

Παρότι μπαίνουμε στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα, νομίζω ότι αλλού είναι τα σπουδαία. Πρώτα οι λαϊκές αγορές και ο τρόπος που μάζεψαν το νομοσχέδιο που θα «έβαζε τάξη, εν μέσω εκκωφαντικής σιωπής πολλών ενδιαφερόμενων που δεν είπαν τη γνώμη τους καν, αυτές τις μέρες, αν πρέπει να μπει μια τάξη. Το παραεμπόριο τα έχει διαλύσει όλα τον υπόλοιπο καιρό αλλά τώρα ο Κασσής δεν ένιωσε καμιά πίεση όταν πρότασσε τα στήθια του γιατί «ο κοσμάκης(!) νομίζει πως πάμε να διαλύσουμε τις λαϊκές». Είναι άλλωστε γνωστό ότι για όλα φταίει το μεγάλο κεφάλαιο και όχι η ανυπαρξία θέλησης.

Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Πριν λίγες μέρες έμαθα τη δύναμη που έχουν πάνω από 180 βουλευτές. Το είδα γραμμένο σε ένα από τα θέματα που θα παίξει το «Γεγονός» που θα βγει σε λίγες ώρες. Με πάνω από 180 βουλευτές λοιπόν αλλάζεις το Σύνταγμα και με πάνω από 180 βουλευτές μπορεί η Βουλή να αποφασίσει ότι ένας ξένος στρατός μπορεί να εγκατασταθεί στη χώρα!

Κι όμως, 185 βουλευτές δεν μπορούν να πείσουν τον Χατζηδάκη ότι οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα δεν είναι ο ΣΕΒ και οι 150 οικογένειες που εκπροσωπεί. Η εχθρικότητα του εν λόγω υπουργού άλλωστε δεν είναι μόνο απέναντι στα Επιμελητήρια(μιλάμε για το νόμο που κάνει μη υποχρεωτική την εγγραφή σε αυτά), αλλά είναι απέναντι σε κάθε συλλογικότητα και τελικά απέναντι και στην τοπική οργάνωση των επαγγελματιών, των μικροεπιχειρηματιών κλπ. Γιατί; Διότι, πολύ απλά, πρέπει να κλείσουν κι άλλες μικρές επιχειρήσεις. Και τι επιλέγεται να χτυπηθεί; Οι συλλογικότητες που εκπροσωπούν κατά 95% μικρά μαγαζιά και επιχειρήσεις.

Βλέπετε τα προηγούμενα χρόνια και με αιρετές διοικήσεις οι μικροί της περιφέρειας έγιναν κοινωνικοί εταίροι και αυτό δεν είναι επιθυμητό πια(στο νομό μας υπάρχουν μόνο 10 μεσαίες επιχειρήσεις και καμιά μεγάλη στο σύνολο των δεκάδων χιλιάδων).

Αλλά τελικά στόχος είναι γενικά η εκπροσώπηση λίγο πριν πάρει σειρά κι ο συνδικαλισμός, που έχει τεράστιες αμαρτίες και μοιάζει ευάλωτος. Στην Ευρώπη-την οποία κατά το δοκούν ευαγγελίζονται -όποιος θέλει ας αμφισβητήσει τα επιμελητήρια του Αμβούργου ή του Μιλάνου να γελάσει ο κάθε πικραμένος.

Μαζεύτηκαν λοιπόν 185 βουλευτές και ζήτησαν να βρουν κάτι άλλο να παίξουν οι επιτελείς του κ. Χατζηδάκη. Και τους έγραψαν κανονικά. Αυτό έφερε στην Ελλάδα τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης των επιμελητηρίων που συνάντησε τον Σαμαρά. Ο οποίος έκπληκτος άκουσε έναν πρωθυπουργό να του λέει να μεσολαβήσει στη Μέρκελ και την τρόικα να πάρουν πίσω ένα μέτρο το οποίο ποτέ δεν είχαν απαιτήσει! Αλλά το προσέφερε ως «λύση» το επιτελείο Χατζηδάκη που έχουμε αναφέρει!

Ακόμα και στο ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν την τροπολογία των 185 βουλευτών έχουν μείνει άναυδοι από την επιμονή Χατζηδάκη σε κάτι που σε τελική ανάλυση τους ίδιους τους βολεύει. Γιατί έχει διαμηνυθεί τον υπουργό το «θα ψάχνετε για ψήφους στο ΣΕΒ μεθαύριο»…Εκτός κι αν θέλουν να δοθεί και σε αυτό λύση προσωπικά από τον Σαμαρά, ώστε να το κεφαλαιοποιήσει ενόψει βουλευτικών, οπότε αλλάζει το πράμα…

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.