Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Γυναίκες εν δράση!

Γυναίκες εν δράση!

Με τεράστια συμμετοχή και αμείωτο το ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι  στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας την ενημέρωση για το πρόγραμμα «ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας» που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Οι δύο βασικοί ομιλητές του προγράμματος κ. Αθανασία Τσακαλογιάννη, υπεύθυνη του προγράμματος για τη Δυτική Ελλάδα, τα Ιόνια νησιά και την Ήπειρο και ο υποδιευθυντής της διαχειριστικής Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Βασίλης Αϊβαλής, ο οποίος προλόγισε το πρόγραμμα, έδωσαν μία αναλυτική άποψη των στοιχείων του προγράμματος και βοήθησαν τις κυρίες να καταλάβουν ποιες ακριβώς είναι οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν και ποια τα βήματα που θα πρέπει να κάνουν προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων». Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχει έρθει για να επιχειρήσει μια προσπάθεια αναστροφής της οικονομικής κρίσης. Επιδοτεί άνεργες γυναίκες ηλικίας 18 έως 64 ετών με ποσό 20.000 συν άλλες 12.000 ευρώ, μία νέα θέση εργασίας. Καλύπτει όλο το κόστος. Τα 20.000 αφορούν λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης» δήλωσε στο agrinionews.gr κ. Αθανασία Τσακαλογιάννη.

Μια γυναίκα που πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα και με τα χρήματα αυτά να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση.

«Στο πρόγραμμα εντάσσεται πληθώρα επαγγελμάτων, εκτός από αυτά του πρωτογενή τομέα παραγωγής ενώ εξαιρούνται και επαγγέλματα που απαιτούν την ύπαρξη κενής θέσης franchise, κυλικεία και επιχειρήσεις που είναι με βάση πλειοδοτικού διαγωνισμού. Είναι σημαντικό ότι είναι μέσα και το λιανικό εμπόριο, επιχειρήσεις κατοίκων, δικηγόροι και γιατροί, που συνήθως δεν επιδοτούνται, και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα εκτός των προαναφερθέντων» τόνισε εν μέσω άλλων στην ομιλία της η κ. Τσακαλογιάννη.

Η μεγάλη προσέλευση επιβεβαιώνει πως ο κόσμος έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε αυτή τη βοήθεια και πραγματικά ελπίζει στα προγράμματα αυτά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.