Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Γ. Δημαράς: θα συζητήσουμε με όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις

 

“οι εθνικές εκλογές στη χώρα μας θα διεξαχθούν μετά τις γερμανικές εκλογές”  εκτίμησε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών

Στο πλαίσιο της περιοδεία τους στην Αιτωλοακαρνανία, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών και Βουλευτής Β’ Αθήνας κ. Γιάννης Δημαράς βρέθηκε στο Αγρίνιο, όπου και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, συνοδευόμενος από τον κ. Αντώνη Λεχουρίτη, υπεύθυνο του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον κ. Φώτη Γιοβάνο, πολιτευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τον κ. Γιώργο Χατζηαναστασίου, υπεύθυνο του οργανωτικού της ΚΟΕΣ.
Ο κ. Δημαράς εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εθνικές εκλογές στη χώρα μας θα διεξαχθούν, αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει, μετά τις γερμανικές εκλογές. Παράλληλα υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις και στη χώρα μας μια και η μνημονιακή πολιτική που στηρίζει η τρικομματική κυβέρνηση είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τις αποφάσεις της γερμανικής κυβέρνησης
Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών έκανε εκτενή αναφορά σε θέματα επικαιρότητας, με επίκεντρο τη χθεσινή σύσκεψη των τριών αρχηγών της συγκυβέρνησης για τον αντιρατσιστικό νόμο, αλλά και τον ρόλο των ΜΜΕ στη πολιτική ζωή της χώρας, ενώ απάντησε για τη συνεργασία του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες με αναφορά και σε πιθανές συνεργασίες με αντιμνημονιακά κόμματα σε επόμενες εκλογές.
«Τα μεγάλα κανάλια υπονομεύουν τη λειτουργία της δημοκρατίας. Ξαφνικά ακούω να επανέρχεται ένα θέμα που έχω θέσει από το ‘90 και έχει να κάνει με την αδειοδότηση και νομιμοποίηση των ιδιωτικών καναλιών. Αυτή η υποκρισία πρέπει να τελειώνει. Το θέμα είναι αν υπάρχει η πολιτική βούληση για να απαγκιστρωθεί το πολιτικό σύστημα από τους έχοντες και κατέχοντες Μέσα, προμήθειες και άλλα τινά και να προχωρήσει μία εξυγίανσή του» τόνισε ο ίδιος.

“τρικομματικώς παραπαίει…”

Σχετικά με τον αντιρατσιστικό νόμο που θα περάσει από ψήφισμα στη βουλή, ο κ. Δημαράς είπε τα εξής: «Διαπιστώνουμε όλοι ότι η τρικομματική κυβέρνηση, τρικομματικώς παραπαίει. Οι χθεσινές δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά τη συνεδρίαση, ήταν καταλυτικές για την επισήμανση αυτή. Αυτό που κατά κάποιον τρόπο θεωρώ προσβλητικό, είναι ότι ενώ οι δύο άλλοι πολιτικοί αρχηγοί διατύπωσαν την ένστασή τους δημόσια, όποιο περιεχόμενο κι αν είχε αυτή, ο κ. Σαμαράς δεν έκανε δήλωση. Παρατηρώ μόνο πως ο κ. Βενιζέλος είπε πως αν η κυβέρνηση δεν καταθέσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, θα το καταθέσει το ΠΑΣΟΚ. Και έχουν την κοινοβουλευτική δυνατότητα να το κάνουν. Είπε μάλιστα πως αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα για να τύχει της πλειοψηφίας των βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου. Αναρωτιέμαι αν είναι βέβαιος ότι το σύνολο της ολομέλειας θα το υπερψηφίσει… Είπε όμως πως δεν μπορεί να υπάρξει και κυβέρνηση, αν δεν έχει τη στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν έρθει η ώρα να κατατεθεί και δεν τύχει της πλειοψηφίας του Ελληνικού κοινοβουλίου, γιατί ενστάσεις υπάρχουν, τότε τι θα γίνει; Θα έχουμε μια κυβέρνηση που δεν θα έχει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού κοινοβουλίου. Δηλαδή η απάντηση είναι μία: εκλογές. Αυτό έχουν στο μυαλό τους; Όπως και να χει ας δούμε αυτό το νομοσχέδιο γιατί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, δεν είναι γνωστό στους Έλληνες βουλευτές. Κανένας εξ’ υμών δεν γνωρίζει τι ακριβώς περιέχει. Τι συμπληρώνει στην υπάρχουσα νομοθεσία. Είμαι περίεργος να δω όταν συναντηθεί η ολομέλεια, αν τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και να ακούσω και την άποψη όσων το υπερασπίστηκαν χωρίς να το γνωρίζουν. Εγώ τουλάχιστον δεν το γνωρίζω και περιμένω να δω ποιο είναι το νομικό οπλοστάσιο για παραβατικές, αντιδημοκρατικές πράξεις και ενέργειες και τι συμπληρώνει αυτό»

Για ΑΝ.ΕΛ.

Αναφερόμενος στη συνεργασία του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είπε: «Η πολιτική συνεργασία που ξεκινήσαμε, πριν από τις εκλογές, με τους ΑΝ.ΕΛ. και τον Πάνο Καμμένο και τίμια ήταν και διαφανής και ειλικρινής. Τα 14 πολιτικά σημεία αναφοράς και σύγκλισης τηρήθηκαν και από τους ΑΝ.ΕΛ. και από το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, χωρίς ηγεμονισμούς και προσπάθειες καπελωμάτων. Αν περάσουμε σε μία νέα φάση προεκλογικής περιόδου θα συζητήσουμε, είπε ο κ. Δημαράς, όχι μόνο με τον κ. Καμμένο, αλλά με όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις – όπως έχουμε ξανακάνει – στη βάση αρχών πριν από τις εκλογές και με τη δέσμευση ότι η όποια συμφωνία θα τηρηθεί και μετά τις εκλογές. Εμείς, στο Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, είμαστε ανοικτοί, είμαστε καθαροί στην συμπεριφορά μας την πολιτική. Υπάρχει μία μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού, τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, που περιμένει, αγωνιά και ελπίζει να υπάρξει μια πρόταση συγκροτημένη που θα προσπαθήσει να τον απεγκλωβίσει από το μνημόνιο και θα ενισχύσει τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.