Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Γ. Παναγιωτάκης: Το Πανεπιστήμιο Πατρών κινδυνεύει με λουκέτο

Γ. Παναγιωτάκης: Το Πανεπιστήμιο Πατρών κινδυνεύει με λουκέτο

ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Εργαστήρια μετατρέπονται σε «παρατηρητήρια» λόγω έλλειψης αναλώσιμων και προσωπικού

Το «φάντασμα» του  λουκέτου και της πλήρους κατάρρευσης λόγω έλλειψης χρηματοδότησης απειλεί τo Πανεπιστήμιο της Πάτρας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes.gr ο πρύτανης Γ. Παναγιωτάκης.

Ο κ. Παναγιωτάκης αποκάλυψε πως ανά πάσα στιγμή υπάρχει κίνδυνος «ερημοποίησης» των εργαστηρίων Ιατρικής, το Χημικού και του Φαρμακευτικού καθώς δεν θα υπάρχουν αναλώσιμα για τη λειτουργία τους με αποτέλεσμα να μετατραπούν από εργαστήρια σε …αίθουσες παρατήρησης.

Σύμφωνα πάντα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Πάτρας, η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου ακόμα και ως προς την προμήθεια τόσο γραφικής ύλης όσο και για την κάλυψη των αναγκών του ιδρύματος σε καύσιμα τόσο για θέρμανση όσο και για την κίνηση υπηρεσιακών οχημάτων.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι επίσης έτοιμο να καταρρεύσει, λόγω της υποχρηματοδότησης, του μη διορισμού ακόμη και εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, της μη αναπλήρωσης διοικητικών ή εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτούνται. Αν προστεθεί σε αυτά ότι έχουν μειωθεί δραματικά οι πιστώσεις για τα λειτουργικά έξοδα του Ιδρύματος, κάνει την κατάσταση εκρηκτική».

Όπως επεσήμανε ο κ Παναγιωτάκης «η εκπαίδευση στα εργαστήρια πρέπει να γίνεται σε μικρές ομάδες, αλλιώς γίνεται απλή παρατήρηση. Εμείς θέλουμε ένα μικρό γκρουπ από τρία άτομα για να μπορούν να κάνουν τα πειράματα και να μάθουν οι φοιτητές. Αυτό απαιτεί προσωπικό και λειτουργικά έξοδα που σήμερα δεν υπάρχουν».

 

http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=11117

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.