Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Γ.Πανούσης: Δεν πρέπει να καταργηθεί το Πανεπιστήμιο του Αγρινίου

Ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς της ΔΗΜ.ΑΡ. και καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννης Πανούσης ήταν ομιλητής σε ημερίδα στο Αγρίνιο για την παραβατικότητα των νέων, η οποία έληξε πριν λίγη ώρα.
Στο περιθώριο της παρουσίας του για την ημερίδα ο κ. Πανούσης μίλησε στους δημοσιογράφους για το σχέδιο «Αθηνά» αλλά και ειδικότερα για το Πανεπιστήμιο του Αγρινίου. «Το θέμα είναι όχι απλά να έχεις ένα τμήμα αλλά και να το στηρίζεις. Εκεί είναι και η διαφορά του Αγρινίου με άλλες πόλεις. Το Αγρίνιο αγκάλιασε τους καθηγητές. Τους έδωσε ευκαιρίες, δυνατότητες και στέγη. Έδειξε αυτή η πόλη ότι το ήθελε!» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Λάβρος κατά του σχεδίου «Αθηνά» ο κ. Πανούσης σημείωσε: «το υπουργείο Παιδείας λέγοντας το ίδιο πως δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος, χρησιμοποιεί το ίδιο κριτήριο για να καταργήσει αλλά και για να μην καταργήσει. Συγχωνεύει αυτά που δεν πρέπει να συγχωνεύει και καταργεί αυτά που δεν πρέπει να καταργήσει. Θεωρώ πως είναι μια άσκηση επί χάρτου που υποκρύπτει διαφόρων ειδών αποφαντασιώσεις περί σκοπιμότητας και δεν πρόκειται να προχωρήσει. Όλη η επιστημονική κοινότητα θεωρεί ότι αυτά είναι έκτροπα. Δεν έχει ακαδημαϊκό σχεδιασμό».
Κατά τον βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. «δεν θα διορθώσει κάτι σ’ ένα τμήμα με το να το πάει σε μια άλλη ομάδα. Αυτό είναι πελατειακό, όχι ακαδημαϊκό. Ναι στο ομοσπονδιακό μοντέλο και από εκεί και πέρα, αν μια περιφέρεια θέλει να διασπείρει τα τμήματά της να είναι δικό της θέμα. Το Αθηνά πρέπει να διαγραφεί και αν θέλει ο κ. Αρβανιτόπουλος να το περάσει νόμιμα με ψήφισμα μέσω της βουλής».
Κατέλήξε στις δηλώσεις του ο κ.Πανούσης: «Το τι θα έπρεπε να γίνει με τα τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας και το αν υποστηρίχθηκαν όπως θα έπρεπε είναι μεγάλη συζήτηση. Άλλο αυτό και άλλο να στέλνουμε ένα τμήμα στην Πάτρα ένα άλλο κάπου αλλού κ.ο.κ. Αυτά είναι λάθος κινήσεις. Δεν πρέπει να χάσει την αυτονομία του το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας γιατί πιστεύω στη λογική του περιφερειακού ιδρύματος που έχει μέσα ιδρύματα που διεξάγουν έρευνα και υπάρχει όλο το πακέτο. Αν πρέπει το πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος να πάρει το πακέτο «τεχνολογία» ή «περιβάλλον» για παράδειγμα να το πάρει ολοκληρωμένα και όχι με διασπορά τμημάτων».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.