Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Παπαναστασίου: «Iστορική η απόφαση» για τα σκουπίδια

Παπαναστασίου: «Iστορική η απόφαση» για τα σκουπίδια

δημοτικό συμβούλιο 13

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, αφού ο δήμαρχος Αγρινίου, κ. Παπαναστασίου, εξαπέλυσε  επίθεση προς «ορισμένα ΜΜΕ που πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα», έφερε τρία ζητήματα ως ανακοινώσεις αναφορικά με το θέμα των σκουπιδιών του Πύργου, τα ζητήματα του Πανεπιστημίου και τους επαγγελματίες με τα μηχανήματα που αξιώνουν να πληρωθούν από παλιές υποχρεώσεις του δήμου.

Για το πρώτο θέμα ανέφερε ότι στον Πύργο διαπίστωσε η ΠΕΔ μια τραγική κατάσταση και αποφασίστηκε να βοηθήσουν οι ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας παίρνοντας 1500 τόνους σκουπιδιών σε διάστημα που αντιστοιχεί σε 15 μέρες και άρα τόσο θα επιβαρυνθεί η ζωή του ΧΥΤΑ Στράτου, επί παραδείγματι. Όταν χρειάστηκε να επανέλθει στο θέμα ο δήμαρχος Αγρινίου θύμισε ότι το Αγρίνιο στο παρελθόν έχει βοηθήσει και με τα σκουπίδια της Ναυπάκτου αλλά και με εκείνα του Μεσολογγίου ενώ έκανε λόγο για «μια ιστορική απόφαση της ΠΕΔ» που έδειξε αλληλεγγύη στον Πύργο, τον οποίο «θα τον βοηθήσουμε και μετά θα πρέπει να αναλάβει το πρόβλημά του», όπως είπε. Πάντως στο θέμα διαφώνησε και ο κ. Κορδολαίμης που θύμισε ότι παλιότερα είχαν παρθεί άλλες αποφάσεις(άδικη απόφαση για την περιοχή μας, την χαρακτήρισε) ενώ ο κ. Κοντονάσιος τόνισε ότι οι κάτοικοι της περιοχής «δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν ούτε κιλό σκουπιδιών από άλλη περιοχή», περιγράφοντας με μελανά σημεία την λειτουργία του ΧΥΤΑ.
*Αναφορικά στο θέμα των εργολάβων που αξιώνουν χρήματα για έργα των μηχανημάτων τους ο κ. Παπαναστασίου ξεκαθάρισε ότι θα πληρωθούν όσοι έχουν πιστοποιημένα έργα στις τεχνικές υπηρεσίες και όχι οποιοσδήποτε άλλος καθώς δεν υπάρχει νομικός τρόπος, αφού αυτές οι διαδικασίες ελέγχονται από τον Επίτροπο. Να σημειωθεί τέλος ότι κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού για έξοδα εκδηλώσεων όπως η 25 Μαρτίου, θέμα στο οποίο διαφώνησαν οι Λαϊκή Συσπείρωση, το Ανυπότακτο Αγρίνιο και η παράταξη του κ. Μοσχολιού.

δημοτικό συμβούλιο 14 δημοτικό συμβούλιο 13 δημοτικό συμβούλιο 11 δημοτικό συμβούλιο 10 δημοτικό συμβούλιο 8 δημοτικό συμβούλιο 7 δημοτικό συμβούλιο 6 δημοτικό συμβούλιο 5 δημοτικό συμβούλιο 4

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. APOL

    Οι πονηροί στον Πύργο δεν θέλανε να φτιάξουν ΧΥΤΑ. Ούτε κιλό σκουπιδι από τον Πύργο. Αφηστε την Ιστορική απόφαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.