Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Γ.Πρεβεζιάνος: Γιατί κύριε δήμαρχε;

Γ.Πρεβεζιάνος: Γιατί κύριε δήμαρχε;

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αμφιλοχίας Γιάννης Πρεβεζιάνος κατακρίνει  τη στάση της δημοτικής αρχής Κοιμήση στο θέμα του Κέντρου Κράτησης λαθρομεταναστών. Αναλυτικα αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Eίναι βέβαιο ότι ο καθένας θερίζει ότι σπέρνει. Κάποιοι έσπειραν ανέμους και τώρα θερίζουν θύελλες. Η πολιτική που ασκήθηκε με τους οικονομικούς μετανάστες και τους λαθρομετανάστες ήταν αναμενόμενο να επιφέρει προβλήματα και τώρα έφτασαν στην πόρτα μας και προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε με τον κίνδυνο επί θύραις να τα αντιμετωπίσουμε σε κλίμα πανικού. Ξαφνιάστηκε η Δημοτική Αρχή στην Αμφιλοχία μόλις το αρμόδιο Υπουργείο ανακοίνωσε την εγκατάσταση λαθρομεταναστών στα όρια του Δήμου μας και συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα γιατί δεν ενημερώθηκε η Δημοτική Αρχή για την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου, αν δεχτούμε τη θέση του κ.Δημάρχου ότι δεν εγνώριζε τίποτε ή μήπως θέλουμε να θεωρήσουμε υπεύθυνο τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Καχριμάνη ο οποίος έσπρωξε το Υπουργείο προς αυτή την απόφαση; Ασφαλώς ο καθένας θέλει να διώξει το πρόβλημα από την περιοχή του και πολιτικά αυτό θεωρείται θεμιτό. ΄Ομως η επιστολή του Περιφερειάρχη Ηπείρου προς το Υπουργείο ήταν γνωστή και τίθεται το ερώτημα γιατί δεν υπήρξε αντίδραση.
Το πρόβλημα όμως μας καίει όλους και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι από κοινού. Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα στάθηκε απέναντι στην προκλητική απόφαση του Υπουργού και θα παλέψει με κάθε τρόπο να μην πραγματωθεί η απαράδεκτη υπουργική απόφαση.’ Άλλωστε αυτό διεφάνη και από τις θέσεις που εκφράστηκαν από όλους τους φορείς και τους δημότες που κατέθεσαν τις απόψεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η μείζων Αντιπολίτευση θα συνεισφέρει με κάθε τρόπο στην επίλυση του ζητήματος και καλεί όλους τους Δημότες σε εγρήγορση ,χωρίς ρατσιστικές διαθέσεις ,αλλά με μόνο όπλο το δίκαιο για την αντιμετώπιση μιας απόφασης που δημιουργεί μείζονα προβλήματα στην περιοχή.
Η συνάντηση της Δευτέρας θα καταδείξει τη βούληση του Υπουργείου ,και ίσως ο αγώνας τότε αρχίσει, κάτι που ειλικρινά απεύχομαι

Για τη Μείζονα Αντιπολίτευση
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.