Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Δέσμευση Κουρουμπλή για παραχώρηση του παλαιού Νοσοκομείου

Δέσμευση Κουρουμπλή για παραχώρηση του παλαιού Νοσοκομείου

NOΣΟΚΟΜΕΙΟΤην περασμένη Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 αντιπροσωπεία της Δημοτικής παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» επισκέφθηκε τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή , προκειμένου να του θέσει το ζήτημα των εγκαταστάσεων του παλαιού Νοσοκομείου της πόλης του Αγρινίου και τις δυνατότητες αξιοποίησης τους, καθώς και των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νέου Νοσοκομείου της Πόλης, να ακούσει τις σκέψεις του Υπουργού και να συνδιαμορφωθεί μία κοινή τακτική.
Η συζήτηση χαρακτηρίζεται «διαλογική και γόνιμη» και ο Π.Κουρουμπλής διαβεβαίωσε ότι είναι ανοικτός σε κάθε πρόταση αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του παλαιού Νοσοκομείου και περιμένει τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας, των φορέων της πόλης για τους τρόπους αξιοποίησης του χώρου και των εγκαταστάσεων και αμέσως διατίθεται να υπογράψει την σχετική πράξη παραχώρησης, δηλώνοντας ότι η παραχώρηση είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας του Υπουργείου. Επίσης γνωστοποίησε ότι θεωρεί ότι κατά προτεραιότητα πρέπει να μεταφερθούν Υπηρεσίες του Δημοσίου στον χώρο αυτό και Ν.Π.Δ.Δ. που λειτουργούν σε μισθωμένους ιδιωτικούς χώρους.
Όσον αφορά το θέμα των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό του νέου Νοσοκομείου της πόλης, αφενός θα προχωρήσει η διαδικασία κάλυψης των οργανικών θέσεων με μόνιμους ιατρούς, αλλά επειδή η διαδικασία είναι χρονοβόρα, άμεσα και μέχρι τα τέλη Μαΐου 2015 θα προσληφθούν επικουρικοί γιατροί με διάρκεια απασχόλησης την διετία ( από τον ένα χρόνο που είναι η πρόβλεψη απασχόλησης τους) ως κίνητρο για να ανταποκριθούν στις ειδικότητες που λείπουν, με συντόμευση και απλούστευση της διαδικασίας πρόσληψης τους ούτως ώστε να καλυφθούν τα βασικά και κρίσιμα κενά άμεσα, για δε τις οφειλόμενες αποζημιώσεις για εφημερίες Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015, δεσμεύθηκε επίσης θα γίνει η εκταμίευση τους μέχρι τέλη Μαΐου 2015, έχοντας ήδη καταβάλλει το Υπουργείο τα οφειλόμενα για τα προηγούμενα χρόνια .
Εξάλλου ο κ.Κουρουμπλής τόνισε ότι άμεσα θα λειτουργήσουν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε όλη την χώρα και στο Νοσοκομείο Αγρινίου με στοχευόμενες και κατεπείγουσες παρεμβάσεις. Η παράταξη «Αγρινίο – Ανατροπή τώρα» δεσμεύθηκε όλα τα ανωτέρω να προωθήσει σε συνεργασία και επαφές με τους φορείς της πόλης (Πανεπιστήμιο – Δήμο κλπ ), προκειμένου άμεσα να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις .

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. BAT

  Ούτε κουβέντα για δημιουργία φοιτητικής εστίας. Ηδη το θέμα ξεχάστηκε όπως και οι φωνές των φοιτητών για αναβάθμιση των σπουδών τους και της ζωής τους στην πόλη. Ο υπουργός σκέφτεται να βολέψει τις υπηρεσίες του Δημοσίου, οι γείτονες να αποκτήσουν πλατεία και πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα τους και ….η ανάπτυξη και η πρόοδος έχασαν τον δρόμο!

 2. Αγριβιώτης

  Ο κ. Κουρουμπλής δεν γνωρίζει ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου του είχαν συμφωνήσει με την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (357/2013) που προτείνει;
  1. Τη λειτουργία στις εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου, Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, που θα εξυπηρετεί μια περιοχή 100.000 κατοίκων και θα αποσυµφορεί το νέο Νοσοκομείο.
  2. Τη µεταφορά στις εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ που σήμερα στεγάζονται σε ενοικιαζόμενο κτίριο επί της Εθνικής οδού.
  3. Τη μεταφορά στις εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ που σήμερα στεγάζονται σε δημόσιο κτίριο στην Πλατεία ∆ηµάδη, ώστε να λειτουργούν ενιαία µε άλλους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας.
  4. Τη µεταφορά στις εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκοµείου των Υπηρεσιών των Ασφαλιστικών Ταµείων που στεγάζονται σε διάφορα ενοικιαζόµενα κτίρια στην πόλη.
  5. Τη µεταστέγαση της ∆.Ο.Υ. Αγρινίου (που στεγάζεται σε ενοικιαζόµενο κτίριο) στο δηµόσιο κτίριο της πλατείας ∆ηµάδη όπου σήµερα στεγάζονται τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

  Μάλλον σαν να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο μου φαίνεται.

 3. αγανακτισμενος

  Για οσους δεν ξερουν το κτηριο του παλιου νοσοκομειου ειναι δωρισμενο και η δωρεα αναφερει πως το κτηριο πρεπει να χρησιμοποιηθει μονο ως νοσοκομειο.Οποτε η μεταφορα των υπηρεσιων του ΠΕΔΥ εκει φαινεται η πιο σωστη και πιο ρεαλιστικη

 4. Μαίρη Τ.

  Συμφωνώ με αυτά που λέει ο Αγριβιώτης εδώ! Αυτά άκουγα κι εγώ από τότε που έγινε η μεταφορά στο νέο κτίριο, γιατί δεν έγιναν ακόμα; Για να πληρώνουμε ενοίκια μήπως; Σε λίγο θα γκρεμίσουν και τους τοίχους απ’ το παλιό κτήριο! Ο νέος δήμαρχος τι λέει γι’ αυτό; Έχει άποψη;;;;

 5. bos

  Κουρουμπλή πάρε την απόφαση μόνος σου γιατί ο καθένας θα λέει ότι τον συμφέρει. Αρκεί να είναι απόφαση υπέρ του λαού του Αγρινίου και κατ επέκταση του δημοσίου. Μην ακούς κανέναν. Θα σε μπερδέψουν χειρότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.