Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Δήλωση δημάρχου Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δήλωση δημάρχου Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

παπαναστασίουΔήλωση δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας εύχομαι σε όλες τις γυναίκες υγεία και δύναμη, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην πολύ δύσκολη εποχή που ζούμε, με τα τεράστια αδιέξοδα που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Ο Δήμος Αγρινίου με τη λειτουργία διάφορων υπηρεσιών και δομών, όπως οι Παιδικοί Σταθμοί, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η Πρόνοια και άλλες, προσπαθεί να υποστηρίζει τη γυναίκα και τους δύσκολους ρόλους που έχει, τόσο στην οικογένεια ,σ την εργασία, όσο και στην κοινωνία γενικότερα.

Όμως δεν αρκούν όλα αυτά, πρέπει να αναλάβουμε περισσότερες πρωτοβουλίες και η Πολιτεία κυρίως να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις για ουσιαστική βελτίωση της θέσης της γυναίκας σε κάθε επίπεδο κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής δραστηριότητας .

Η καθιέρωση της 8ης Μαρτίου, κάθε έτους, ως παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, πέρα από τον συμβολικό και τιμητικό της χαρακτήρα, θα πρέπει ν΄αποτελεί, για όλους μας, την αφορμή ενός απολογισμού, αλλά και της δρομολόγησης επιπλέον προσπαθειών κι ενεργειών, ώστε η ανισότητα και η κάθε είδους διάκριση που βιώνουν οι γυναίκες ν΄εξαλειφθούν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.