Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020

Δήλωση του Απ.Κατσιφάρα για την τριετία από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008

“παραμένουν ανοικτά και σε πλήρη εξέλιξη όλα τα μέτωπα διεκδίκησης”

Με αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Τρία χρόνια μετά τον καταστρεπτικό σεισμό του Ιουνίου του 2008 για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παραμένουν ανοικτά και σε πλήρη εξέλιξη όλα τα μέτωπα διεκδίκησης για την πλήρη αποκατάσταση όσων επλήγησαν.

Πρόσφατα, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες μας και συνεχή πίεση, το Υπουργείο Υποδομών διέθεσε -από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων- ποσό 35 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί σε μέρος της συνολικής δαπάνης δωρεάν κρατικής αρωγής για τους σεισμόπληκτους της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας. Μια γενναία χρηματοδότηση που, πέραν των άλλων, ήρθε να στηρίξει την τοπική οικονομία σε μια εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία και να δώσει ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες.

Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια και την πίεση έως ότου τακτοποιηθούν στο σύνολο τους και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις προς τους σεισμόπληκτους.

Παράλληλα, εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη πολλές ανοικτές πληγές. Υποδομές δημόσιου χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, μετά τον σεισμό τέθηκαν ουσιαστικά εκτός λειτουργίας καταγράφοντας σημαντικό κενό στις προσφερόμενες προς τον πολίτη υπηρεσίες.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από τις πρώτες μέρες λειτουργίας της, έθεσε ψηλά στις προτεραιότητες της τα ζητήματα αποκατάστασης των σεισμόπληκτων αλλά και των πυρόπληκτων περιοχών. Είχαμε ήδη ένα πρώτο χειροπιαστό αποτέλεσμα με την εκταμίευση των 35 εκατομμυρίων ευρώ. Η θέση μας δεν αλλάζει. Διεκδικούμε ανυποχώρητα την τακτοποίηση του συνόλου των υποχρεώσεων προς την Δυτική Ελλάδα».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.