Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Δήμος Ξηρομέρου: Μια απάντηση για τις απλήρωτες καθαρίστριες των σχολείων

Δήμος Ξηρομέρου: Μια απάντηση για τις απλήρωτες καθαρίστριες των σχολείων
   Σχετικά με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αστακού, με την οποία προέτρεπε τους γονείς να συγκεντρώσουν ένα συμβολικό ποσό δίνοντας το στην καθαρίστρια του σχολείου, «η όποια  δεν έχει πληρωθεί ακόμα για τις υπηρεσίες που προσφέρει», όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν σε κείμενο που διανεμήθηκε, -όπως και με το πρόβλημα καταβολής της αμοιβής στην καθαρίστρια του Δημοτικού Σχολείου Χρυσοβίτσας, από την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ξηρομέρου ανακοινώνονται τα εξής:
        Με την αριθ. 99390/Δ4/31-8-2012 Υ.Α Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού καθορίζεται ο τρόπος καταβολής των αμοιβών των καθαριστών/καθαριστριών των Σχολικών Μονάδων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα:
       Το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού  και Αθλητισμού  χρηματοδοτεί τις Σχολικές Επιτροπές, οι όποιες με την σειρά τους καταβάλουν τις αμοιβές των καθαριστών/ καθαριστριών……

 

        Επίσης στην σύμβαση μίσθωσης έργου μεταξύ της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ξηρομέρου και των καθαριστριών αναφέρεται ρητά στον ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ: 
«Η καταβολή του πόσου  στην καθαρίστρια θα καταβληθεί όταν χρηματοδοτηθεί η Σχολική Επιτροπή από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
       Επομένως  ο χρόνος καταβολής των αμοιβών  στις καθαρίστριες εξαρτάται από την χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών από τοΙ.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
Συνεπώς η όποια καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ξηρομέρου άλλα στην καθυστέρηση χρηματοδότησης από το  Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
    Άλλωστε όταν η Σχολική Επιτροπή πήρε την χρηματοδότηση από τον αρμόδιο κρατικό φορέα αμέσως κατέβαλε τις αμοιβές στις καθαρίστριες των Σχολικών Μονάδων του Δήμου μας.
        Κατανοούμε  τις αυξημένες ανάγκες των εργαζόμενων, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο, και γι αυτό κάνουμε κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη  καταβολή των αμοιβών.
      Όσο αναφορά τις δυο περιπτώσεις (Αστακός, Χρυσοβίτσα), που πράγματι υπήρχε αποδεδειγμένα σημαντικό πρόβλημα, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα. Κωνσταντίνα Κουμανδράκη-Σαμαρά με προσωπική της πρωτοβουλία και παρέμβαση έδωσε την λύση.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 http://xiromeronews.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.