Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

ΔΕΗ: “Τέλος” στην απεργία από τα μεσάνυχτα – ΓΕΝΟΠ: Ο αγώνας συνεχίζεται

4B698D68BBB5C1DB4F74FD73012A5DE6Aποκαθίσταται σταδιακά η παραγωγή στις μονάδες της επιχείρησης καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στους χώρους εργασίας. Σύμφωνα με στοιχεία, από τη ΔΕΗ, τα έξι υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ισχύος 900 μεγαβάτ, που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της απεργίας, είναι και πάλι διαθέσιμα. Το ίδιο και οι θερμικές μονάδες, ισχύος 700 μεγαβάτ.

Με τα δεδομένα αυτά, η ζήτηση ρεύματος καλύπτεται πλήρως χωρίς να υπάρχει ανάγκη περικοπών. Η 48ωρη απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και των σωματείων – μελών της λήγει τυπικά τα μεσάνυχτα.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με άλλες μορφές προαναγγέλλουν πάντως οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ μετά την ολοκλήρωση του Διοικητικού Συμβουλίου τους, ενώ απευθύνουν κάλεσμα στην ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας για από κοινού πρωτοβουλίες με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης.

«Είμαστε επιστρατευμένοι, όχι υποταγμένοι» αναφέρουν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση τη χώρας βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης».

«Ο αγώνας μας πήρε πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών ξεπερνάει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, είναι υπόθεση του Ελληνικού λαού, καθήκον και υποχρέωση να προστατευτεί η Δημοκρατία. Το δρομολόγιο της κυβέρνησης είναι σε αντιδημοκρατική κατεύθυνση που τορπιλίζει – υπονομεύει το θεσμό του Δημοκρατικού πολιτεύματος και του Συντάγματος».

«Έχουμε πέσει σε ένα γαϊτανάκι της αντιπολίτευσης που θέλει να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα της μικρής ΔΕΗ και δεν θέλει να αναδείξει ουσιαστικά θέματα» είπε νωρίτερα την Κυριακή στον σταθμό μας ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο ΔΣ της ΔΕΗ Παντελής Καραλευθέρης.

Για «αυταρχισμό και πολιτικό τσαμπουκά της κυβέρνησης» έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων της ΔΕΗ Γιώργος Μπίτζας, υποστηρίζοντας ότι «πάνε να στήσουν καρτέλ» στην ενέργεια.

Σε πολιτική ανυπακοή κάλεσε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε «αντιλαϊκό και πλήρως αντισυνταγματικό μέτρο» την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της επιχείρησης.
skai.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.