Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Δεκαετία ’50. Ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός στο Αγρίνιο και οι περιπέτειες του

radioagriniok
“Η κεραία του ραδιοφωνικού σταθμού Αγρινίου θυμίζει εις τους Αγρινιώτας την ψυχαγωγίαν και τας τοπικάς ειδήσεις που έχασαν” Φωτό από το βιβλίο: “Το Αγρίνιο Κάποτε”. Α. Μπαρχαμπάς.

Η παραπάνω φωτογραφία θυμίζει μια περιπετειώδης  αλλά ξεχασμένη ιστορία για το Αγρίνιο. Τα πρώτα βήματα του ραδιοφώνου την δεκαετία του ’50. Πέρα από τις δοκιμαστικές μουσικές εκπομπές της δεκαετίας του ’30 από τα σπίτια ιδιωτών , το Αγρίνιο αποκτά ραδιοφωνικό σταθμό το 1955. Μάλιστα για την λειτουργία του πρωτοστάτησαν εκτός από τον κατασκευαστή του πομπού Δημήτρη Χριστοδούλου ένα πρόσωπο υπεράνω υποψίας  ο Παπαποστόλης και η ενορία του Αγίου Χριστοφόρου.  Η πεφωτισμένη αυτή προσωπικότητα της εκκλησίας ενδιαφέρθηκε για την καινοτομία αυτή της εποχής.

Ο σταθμός όμως ποτέ δεν πήρε άδεια με αποτέλεσμα να κλείσει με απόφαση της τότε κυβέρνησης το 1958. Ο πρώτους του διευθυντής Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος διαμαρτυρήθηκε για την άνιση μεταχείριση της πόλης του Αγρινίου στο θέμα αυτό, την στιγμή που στις Σέρρες και στα Ιωάννινα λειτούργησε.

Φαίνεται ότι η εποχή ήταν πολύ πρώιμη για να δεχτεί κάτι τέτοιο. Σίγουρα όμως είχε δυσαρεστήσει πολλούς ακροατές εκείνης της εποχής όπως αναφέρει και η λεζάντα της φωτογραφίας.

Με πληροφορίες από:

Αρ. Μπαρχαμπάς “Το Αγρίνιο Κάποτε”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.