Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

«Δεν έχει ακόμα ξεκάθαρες αρμοδιότητες ο κ. υπουργός»

«Δεν έχει ακόμα ξεκάθαρες αρμοδιότητες ο κ. υπουργός»

…και δεν έχει ορκιστεί!

aktio

Μιας και η κουβέντα έχει ξεστρατίσει και πάλι  όχι στο τι μπορούμε να κάνουμε εμείς αλλά στο τι μας κάνουν οι ξένοι να σας μεταφέρουμε την εντύπωση που αποκομίσαμε από όσα μάθαμε για ένα συγκεκριμένο υπουργείο.

Καθώς λοιπόν τρέχουν μια σειρά πολύ σημαντικά ζητήματα στη περιοχή που δεν ήταν δυνατόν να σταματήσουν επειδή άλλαξε κυβέρνηση, σε ένα από τα πολύ καίρια υπουργεία πήρε δημοσιογράφος τηλέφωνο πρόσφατα για να μάθει που βρίσκεται το ζήτημα. Μιλάμε για το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και θέμα το Άκτιο-Αμβρακία. Η επικοινωνία έγινε με το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού κ. Χρήστου Σπίρτζη και φαινόταν ότι θα εξελισσόταν όπως πολλές ανάλογες επικοινωνίες. «Στείλτε μας μια σειρά ερωτήματα για να απαντηθούν από τον κ. υπουργό με mail»,ήταν η απάντηση που είναι και πολύ διαδεδομένη. Αυτό και έγινε ημέρα Παρασκευή. Όταν λοιπόν ήρθε Δευτέρα και δεν υπήρξε κάποια απάντηση, ήρθε Τρίτη, ήρθε Τετάρτη, κάποια στιγμή έγινε ένα τηλέφωνο από τον ενδιαφερόμενο δημοσιογράφο για να δει που βρίσκεται η όλη διαδικασία.

Η απάντηση που πήρε λοιπόν ήταν η εξής: «Κοιτάξτε ο κ. (αναπληρωτής)υπουργός ακόμα δεν μπορεί να δεσμευτεί σε μια απάντηση γιατί ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι αρμοδιότητες στο υπουργείο. Τρέχει όλα τα θέματα και ενημερώνεται αλλά οι απαντήσεις σε τέτοια θέματα δεν είναι έτοιμες γιατί δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμα οι τομείς ευθύνης». Το δε καλύτερο το άφησαν  για το τέλος από το γραφείο λέγοντας ότι ο κ. Σπίρτζης ακόμα δεν έχει ορκιστεί!  Ο λόγος φαίνεται να είναι πως αναζητείται φόρμουλα για τον αριθμό των υφυπουργείων και χρειάζεται τροπολογία για το θέμα, κάτι που αφορά και την κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Σίγουρα ακόμα είναι νωρίς για τα υπουργεία που ακόμα τοποθετούν γραμματείς, συμβούλους, εθελοντές στα γραφεία, διοικητές και υποδιοικητές, αλλά μέσα σε ενάμιση μήνα δεν θα έπρεπε να έχουν αναλάβει οι υπουργοί;  Παρατηρήθηκε και σε άλλα θέματα αυτές τις μέρες το ίδιο ζήτημα με υπουργούς που δεν έχουν ακόμα αποσαφηνίσει τους ρόλους τους ή μάλλον δεν τους έχουν αποσαφηνιστεί οι ρόλοι(τρανό παράδειγμα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη). Και το ερώτημα είναι: μήπως φταίει ότι δεν ξέρουν τι πόρους διαθέτουν τα υπουργεία; Ή μήπως ήταν θέμα προετοιμασίας για διακυβέρνηση;

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.