Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Δεν απόδεχονται ενδεχόμενη κατάργηση του Πανεπιστημίου

Σύσκεψη του δημάρχου Αγρινίου και βουλευτών του Νομού πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα σχετικά με το επικείμενο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» του υπουργείου Παιδείας και το πώς αυτό θα επηρεάσει το μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας του Αγρινίου.

Η σύσκεψη έγινε μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγρινίου  Παύλου Μοσχολιού, ωστόσο έλαβε χώρα επί συγκεχυμένων πληροφοριών για τις πραγματικές προθέσεις του υπουργείου που προγραμματίζει για τις επόμενες ημέρες τις ανακοινώσεις. Ωστόσο εκ των πραγμάτων η εγρήγορση των εκπροσώπων του νομού επιτείνεται καθώς η ανησυχία επιτείνεται λόγω σεναρίων για ενδεχόμενη  κατάργηση της αυτονομίας του ιδρύματος

Στη σύσκεψη συμμετείχαν  ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Καραγκούνης, οι Βουλευτές κκ. Γιώργος Βαρεμένος, Μαρία Τριανταφύλλου,   Θάνος Μωραΐτης και Νίκη Φούντα, (ο κ. Νίκος Μωραΐτης του ΚΚΕ απουσίαζε δικαιολογημένα, λόγω προγραμματισμένης περιοδείας του, στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας).

Στη σύσκεψη, από όλους όσους συμμετείχαν υπήρξε ταύτιση απόψεων, σε ότι αφορά τη σταθερή και αμετακίνητη βούληση, να μην αποδεχτούν την κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Αντίθετα τονίστηκε ιδιαίτερα, ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας πρέπει να αναβαθμιστεί , ώστε να αποτελέσει μια σύγχρονη ακαδημαϊκή μονάδα και να συμβάλλει αποφασιστικά στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.