Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Δεν γίνονται τα μαθήματα ξένων γλωσσών των ΚΕΕ φέτος

Δεν γίνονται τα μαθήματα ξένων γλωσσών των ΚΕΕ φέτος

Δυστυχώς ένας θεσμός που πέρυσι είχε προσελκύσει εκατοντάδες ενήλικους στο δρόμο της δια βίου μάθησης μας… άφησε χρόνους λόγω οικονομικής κρίσης.
Τα ξενόγλωσσα τμήματα των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων δεν λειτουργούν λόγω διακοπής πίστωσης από το- κατά τα άλλα- υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης! Πέρυσι είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στα τμήματα Αγγλικών, Γαλλικών, Ισπανικών και Γερμανικών από συμπολίτες μας που είτε ήθελαν να κάνουν κάτι δημιουργικό και να φρεσκάρουν την ξένη γλώσσα που κατέχουν, είτε ήθελαν να αποκτήσουν επαφή με μια από τις «μεγάλες» παγκόσμιες γλώσσες γιατί ποτέ κανένας δεν ξέρει τι ξημερώνει και που σε βρίσκει πλέον η μοίρα να δουλεύεις.
Πολλοί έσπευσαν λοιπόν και φέτος θεωρώντας ότι το πρόγραμμα θα έτρεχε και πήραν την κρυάδα τους… Να σημειωθεί, δε, ότι πολλοί από τους καταρτιζόμενους είναι αρκετά νέοι(και ειδικά πολλές γυναίκες) που έχουν ήδη την κρυάδα από την ανεργία οπότε το να βρίσκουν άλλη μια πόρτα κλειστή και στην κατάρτιση είναι σίγουρα καινούριο φαινόμενο.
Η μόνη ελπίδα που υπάρχει να ξαναλειτουργήσουν τα τμήματα, όπως λένε όσοι πληροφορούν για τις εξελίξεις τους ενδιαφερόμενους, είναι το ενδεχόμενο να πάρει και να τρέξει αυτά τα προγράμματα ο δήμος. Αλλά, θα πει κάποιος, πώς να αντικαταστήσουν το κράτος οι δήμοι; Μόνο αν η φορολογία πήγαινε κατευθείαν σε αυτούς και οι πόροι δεν ψαχνόταν στην Αθήνα. Αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια(και με τέτοια μυαλά να λένε το ακριβώς αντίθετο…).

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.