Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Δεν μπλοκάρεται η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Ακτίου

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησαν ενάντια της ιδιωτικοποίησης
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησαν ενάντια της ιδιωτικοποίησης

Στο πρόγραμμα που απέστειλε η κυβέρνηση στην ΕΕ συμπεριλαμβάνονται η συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Γίνεται δηλαδή, μεταξύ πολλών άλλων, αποδεκτή η ιδιωτικοποίηση Ελληνικού και Περιφερειακών αεροδρομίων, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ ενοποιείται με την ΕΤΑΔ.
Το σημείο αυτό του προγράμματος έχει και ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αιτωλοακαρνανία καθώς μεταξύ των 14 αεροδρομίων βρίσκεται και αυτό του Ακτίου.
Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση κινήθηκαν πολλές συλλογικότητες, φορείς και ο δήμος Ακτίου- Βόνιτσας ενώ πρωτοστάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του κατέθεσαν σχετικές ερωτήσεις τονίζοντας τότε πως «το Αεροδρόμιο του Ακτίου εκποιείται, ακριβώς γιατί είναι υγιές και κερδοφόρο και ικανοποιεί πολιτικές συγκέντρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας και ασφαλών αποδόσεων σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα των ημετέρων της σημερινής κυβέρνησης».
Ωστόσο στο σχέδιο που έστειλε προς έγκριση στην Ε.Ε. η Κυβέρνηση δεσμεύεται ότι «δεν θα καταργηθούν ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ολοκληρωθεί. Στην περίπτωση που ο διαγωνισμός έχει προκηρυχθεί η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη διαδικασία σύμφωνα με τον νόμο»

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Ιδιωτικοποιήσεις και με ΣΥΡΙΖΑ… Σιγά μην έλεγαν όχι στα 1+ δις που είχε κλείσει η συμφωνία…

  Ας πάνε τώρα οι ίδιοι να διαδηλώσουν εναντίον της κυβέρνησης να δούμε πόσο πραγματικά νοιάζονται για τον τόπο ή για το κομματικό συμφέρον…

 2. ΣΠΥΡΟΣ-ΑΓΡΙΝΙΟ

  ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν’ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ! ΜΟΝΟ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΤΑ ΠΕ ΚΑΛΑ! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΟΣΜΕ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΝ ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

 3. mairi

  καλα δε λεσ και στελεχοσ του ΣΥΡΙΖΑ, τη Βαλαντω και τον Π
  αληγιωργο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.