Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

“Δεν μπορούν να καταργήσουν νόμο με Διάταγμα”

“Δεν μπορούν να καταργήσουν νόμο με Διάταγμα”

Η παραπάνω αποστροφή και η απόφαση να κυνηγήσει ο δήμος Αγρινίου το θέμα της “Αθηνάς” με νομικό τρόπο φτάνοντας και στο ΣτΕ ήταν το καινούριο σε ένα ακόμα δημοτικό συμβούλιο που περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις για το  “Αθηνά”. Διότι κατά τα λοιπά μπορεί να πει κανείς ότι και οι επιδόσεις και η όρεξη των συμβούλων είναι ανάλογες με της κοινωνίας πάνω στο θέμα.

Στο ξεκίνημα λοιπόν της σημερινής συνεδρίασης υπήρξε παρέμβαση-ενημέρωση του δημάρχου κ. Μοσχολιού για το που βρίσκεται το θέμα. “Δόθηκε στη δημοσιότητα το νέο μηχανογραφικό σημείωμα χωρίς προεδρικό διάταγμα. Αρμόδια για αυτά τα θέματα είναι η κεντρική εξουσία που πιστεύαμε ότι δεν θα κάνει πάλι τα ίδια λάθη. Τελικά αυτό το έκτρωμα δεν το θέλουν οι φοιτητές, το έχει επικρίνει και καταγγείλει η αντιπολίτευση αλλά και δύο από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, δεν το θέλει η ΚΕΔΕ, δεν το θέλουν οι τοπικές κοινωνίες, αναρωτιόμαστε τελικά για ποιον έγινε αυτή η μεταρρύθμιση. Και θα υποχωρούσαμε αν βλέπαμε να γίνεται κάποια μεταρρύθμιση αλλά ακόμα και το δημοσιονομικό όφελος είναι μερικά εκατομμύρια που δεν δικαιολογούν όλο αυτό”, ανέφερε ο κ. Μοσχολιός για να συμπληρώσει ότι ο δήμος θα κινηθεί και νομικά εκτός από το να προσπαθήσει να ξαναβρεί για μια τελευταία φορά τον κ. Αρβανιτόπουλο παρότι όπως ανέφερε όλες τις φορές μέχρι τώρα ήταν άτεγκτος. Πάντως ο δήμαρχος Αγρινίου άφησε και αιχμές για τη στήριξη που είχαν οι προσπάθειες του δήμου λέγοντας ότι “δεν είχαμε συμμάχους”. Ανέφερε τις ανακοινώσεις των δύο από τα τρία τμήματα και τους διοικητικούς υπαλλήλους, όπως και τη Διοικούσα επιτροπή. Από κει και πέρα έκανε λόγο για απουσία των φοιτητών και μάλιστα για ένα τμήμα που διαδήλωσε υπέρ του σχεδίου με συνθήματα εναντίον του ίδιου κάτω από το δημαρχείο! Παράλληλα έκανε λόγο και απουσία των καθηγητών ενώ γενικότερα αναρωτήθηκε αν όλα ήταν προσυμφωνημένα κάνοντας λόγο για έλλειμμα από πλευράς βουλευτών. “Στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων κανένας βουλευτής του νομού δεν πήρε το λόγο!” ανέφερε. Πάντως στο συμβούλιο διαβάστηκε και μια κοινή ανακοίνωση των 2 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ,  κ. Τριανταφύλλου και Βαρεμένου.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η αντιπολίτευση με τον κ. Καζαντζή να εκφράζει τη αντίθεση της παράταξής του στο σχέδιο και τη στήριξη στις κινήσεις που θα κάνει ο δήμος λέγοντας ότι νομικά “‘έχουμε πολύ μεγάλη τύχη να κερδίσουμε τη μάχη αφού οι νόμοι δεν καταργούνται με διατάγματα”. “Κανείς δεν έχει εκπλαγεί πάντως και ο στόχος είναι άλλος”, ανέφερε. Το ίδιο υποστήριξε και ο κ. Νικάκης λέγοντας ότι όλο το θέμα είναι τα κολέγια και πως θα παρέχουν πτυχία ίδιου κύρους με τα Πανεπιστήμια, ζητώντας κριτική χωρίς περιτύλιγμα και λέγοντας ότι πρόκειται για πολιτικούς απατεώνες που όμως “βρίσκουν και τα κάνουν”, επισημαίνοντας ότι Πανεπιστήμιο με 3 τμήματα δεν έπρεπε να το αποδέχεται η τοπική κοινωνία.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.