Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

“Δεν πήγες διακοπές; Ακόμα εδώ (Αγρίνιο) είσαι;”

agrinioavgoustosΤο must κάθε καλοκαιριού τα τελευταία χρόνια ήταν η έρημη πόλη του Αγρινίου. Παλαιότερα λόγω εργασίας στα καπνά και την δεκαετία του 2000 εφεξής λόγω διακοπών.

Την μνημονιακή εποχή , η οποία συνεχίζει ακάθεκτη,  οι διακοπές αποκτούν άλλο χαρακτήρα. Αν διανοηθεί κανείς και κυκλοφορήσει στο Αγρίνιο μη δημοφιλείς εποχές, αν δεν ποστάρει στο facebook ότι είναι σε μια εξωτική παραλία για να αποκομίσει like, τότε μοιραία θα δεχτεί την ερώτηση “Δεν πήγες διακοπές; Ακόμα Αγρίνιο είσαι;”.

Και πολλοί λαμβάνουν τα μέτρα τους; Παρατείνουν στο νοητό χρόνο των άλλων και όχι στο δικό τους τις διακοπές τους; Πως;

Ανεβάζοντας φωτογραφίες στο fb ανά τακτά διαστήματα, δείχνοντας παρατεταμένα “εξωτικά” μέρη. Για να γίνουν πιο πιστευτοί, τις περισσότερες τις βάζουν από Λευκάδα και κοντά, προορισμούς δηλαδή που είναι προσβάσιμοι!

Μόνο που οι φωτογραφίες είναι από το 2014, 2013….2009 κτλ κτλ, από τότε που η ζωή άρχισε να μεταφέρεται δειλά δειλά στη σφαίρα του διαδικτύου.

Έτσι στον νοητό χρόνο των άλλων, ο χρόνος των διακοπών παρατείνεται. Και η αδιάκριτη ερώτηση “Ακόμα στο -banal- Αγρίνιο είσαι;” που υποκρύπτει από χαμάρα έως ανίχνευση οικονομικής κατάστασης  δεν πραγματοποιείται.

Όλα αυτά στο νοητό χρόνο των άλλων…γιατί στο δικό μας, το aircodition, η φραπεδιά, καμιά παραλία τριγύρω το πολύ πολύ, το περπατηματάκι πάει σύννεφο.  Ακόμα εδώ λοιπόν!

Άγριος

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Δεν ξέρω γιατί, αλλά οι Αγρινιώτες δεν αγαπάμε το Αγρίνιο…

  ΚΑΜΙΑ νέα κοπέλα δε θέλει να μείνει Αγρίνιο, μάλιστα μερικές πουλάνε και τη μάνα τους να την κάνουν.
  Από τους νεαρούς, όσοι θέλουν να μείνουν συνήθως έχουν κάποια κατάσταση έτοιμη από τους γονείς τους, αλλιώς και αυτοί το ψάχνουν να φύγουν.

  Δεν κρίνω αν κάνουν καλά ή όχι, αλλά σαν κοινωνία θα έπρεπε να μας απασχολήσει κάποτε το φαινόμενο αυτό…

  Αυτός είναι και ο λόγος που το Αγρίνιο δεν έχει νυχτερινή ζωή. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί ακόμα και στο φβκ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ να ομολογήσουν ότι βρίσκονται στο Αγρίνιο!!!

  Ας το κοιτάξουμε…

 2. Τώρα Αντικειμενικά

  Υπάρχει απάντηση antikeimenikos

  Κατά κύριο λόγο το Αγρίνιο δεν το αγαπάνε οι δημοσιογράφοι του.

  Το θέμα σηκώνει πολύ διάλογο και έχουμε 15αυγουστο.

  Μοναδική εξαίρεση η απο το πουθενά εμφάνιση του site AGRINIOBESTOF.GR ίσως και κάποιων ακόμα.

 3. ΠΑΝΕ-6

  ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.