Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Δεν προλαβαίνουν να ενταχθούν σε εκλογικούς καταλόγους 100 χιλ. 18αρηδες

Δεν προλαβαίνουν να ενταχθούν σε εκλογικούς καταλόγους 100 χιλ. 18αρηδες

xanoun-tin-psifo-stis-ekloges-100-xil-18arides.w_lΔεν θα προλάβουν να ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν, όπως όλα δείχνουν,στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου περίπου 100.000 18άρηδες.
Οι γεννηθέντες το 1997 τυπικά θα μπορούσαν να ψηφίσουν στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση εφόσον από την αρχή του χρόνου αποκτούν εκλογικά δικαιώματα, ωστόσο δεν προλαβαίνουν να ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους.
Πάντως, από την άλλη, θα μπορούσαν όσοι συμπληρώνουν τα 18 να εγγράφονται αυτόματα χωρίς αίτησή τους στους εκλογικούς καταλόγους, καθώς τα στοιχεία γέννησης υπάρχουν πλέον ψηφιοποιημένα στο Εθνικό Δημοτολόγιο.
Για να συμβεί, ωστόσο, κάτι τέτοιο απαιτείται ειδική πρόνοια από το υπουργείο Εσωτερικών.
Παράλληλα στον τόπο διαμονής τους δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν και χιλιάδες ετεροδημότες, καθώς θα έπρεπε να είχαν καταθέσει τη σχετική δήλωση έως 31 Οκτωβρίου 2014.
Διαβάστε εδώ
Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών ανεπισήμως ανέφεραν ότι όσοι το επιθυμούν μπορούν να καταθέτουν αίτηση για να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους τις επόμενες ημέρες ώστε να ενταχθούν στους νέους εκλογικούς καταλόγους τον Μάρτιο σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Το υπουργείο Εσωτερικών προγραμματίζει στις επικείμενες εκλογές να δημιουργηθούν μεγαλύτερα και άρα λιγότερα εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια προκειμένου να απαιτηθεί λιγότερο προσωπικό και προμήθειες.

Πηγή Καθημερινή

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.