Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Δεν πρόλαβε η ΕΡΤ την εκδήλωση των αιμοδοτών στο Αγρίνιο…

Ένα οξύμωρο σκηνικό στήθηκε σήμερα το βράδυ στην πλατεία. Ο σύλλογος αιμοδοτών πραγματοποιούσε εκδήλωση με παραδοσιακά συγκροτήματα και μουσική βραδιά.

Από τη μια μεριά ο κόσμος που συνέρρεε για την εκδήλωση και από την άλλη ο κόσμος που ερχόνταν και αυτός στη Πλατεία για να διαμαρτυρηθεί για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Τελικά οι δυο δράσεις δεν ήταν άσχετες μεταξύ τους. Και αυτό γιατί η μουσική βραδιά των αιμοδοτών θα καλύπτονταν από την ΕΡΤ, όπως έκανε ( παρελθοντικός χρόνος πλέον δυστυχώς) σε κάθε δράση αιμοδοτών στην Ελλάδα. Η δράση αυτή συμπεριλαμβάνονταν  στην εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωνε η ΕΡΤ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού από τις 7 έως και τις 14 Ιουνίου ( βλ το σχετικό link)

Δυστυχώς οι εξελίξεις ματαίωσαν την κάλυψη από τη Δημόσια Τηλεόραση, δημιουργώντας συναισθήματα κατήφειας και συγκίνησης.

Η μουσική διακόπηκε ξαφνικά και μετά από λίγα λεπτά ένας από τους συγκεντρωμένους είπε όλη την αλήθεια στο μικρόφωνο:

“Η ΕΡΤ δεν θα ξαναέλθει να καλύψει εκδήλωση…”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.