Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Δεν τέθηκε στο Περιφερειακό η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια

Δεν τέθηκε στο Περιφερειακό η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια

Περιφερειακό-ΣυμβούλιοΔεν τέθηκε στην ατζέντας της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου το θέμα της σύνδεσης της Ιόνιας οδού με το Αγρίνιο. Εξ΄αρχής δεν ήταν προγραμματισμένο να τεθεί ωστόσο ο αιτωλοακαρνάνας περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης ζήτησε να συζητηθεί το ζήτημα καταθέτοντας τις προηγούμενες ημέρες επερώτηση καλώντας τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα να αποσαφηνίσει τη θέση της περιφερειακής αρχής αναφορικά με τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.
Η αποσαφήνιση είναι αναγκαία δεδομένου πως στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο εργοτάξιο Αμβρακίας – Ιόνια Οδός κοντά στην Αμφιλοχία ,παρουσία του Υπουργού Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Υφαντής πρότεινε ανακατασκευή της υφιστάμενης Εθνικής Οδού από Κεφαλόβρυσο προς Αγρίνιο. Θέση φυσικά διαφορετική από τη διεκδίκηση της δημοτικής αρχής Αγρινίου για απευθείας σύνδεση.
Τη διαφωνία Υφαντή έθιξε στην επερώτηση του ο Νεκτάριος Φαρμάκης που υπογραμμίζει πως «η αίσθηση που δημιουργείται εύλογα είναι ότι υπάρχει διαφωνία ως προς το θέμα και θύμα της διαφωνίας είναι το ίδιο το Αγρίνιο και οι κάτοικοί του, αφού επιδεικνύεται ακόμη μια φορά δυστοκία στην λήψη πρωτοβουλιών για την πολυπόθητη και πολύ-επικαλούμενη ανάπτυξη, που μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την άρση της απομόνωσης που βιώνουν οι κάτοικοι της πόλης του Αγρινίου». Ο Νεκτάριος Φαρμάκης κατέθεσε λοιπόν στη γραμματεία του Περιφερειακού Σύμβουλίου επερώτηση ερωτώντας τον περιφερειάρχη εάν η  άποψη του κ. Υφαντή αποτυπώνει και τις απόψεις του κ. Κατσιφάρα επί του θέματος ή όχι και επίσης ποιες είναι οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας.
Ο κ. Φαρμάκης ζήτησε την απάντηση στο σημερινό Π.Σ ωστόσο η περιφερειακή αρχή απέφυγε να θέσει το θέμα επικαλούμενη το τυπικό που προβλέπει ότι για να τεθεί ένα θέμα πρέπει να κατατεθεί το αίτημα οκτώ ημέρες πριν τη συνεδρίαση του οργάνου. Εν προκειμένω τέθηκε έξι μέρες καθώς το ζήτημα προέκυψε στην έκτακτη επίσκεψη του Μ. Χρυσοχοΐδη και δεν ήταν δυνατό να το γνωρίζει εκ των προτέρων ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης.
Το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού . Σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι ο περιφερειάρχης να ξεκαθαρίσει γρήγορα τις απόψεις του για το ζήτημα αν και – σημειωτέον- σε δήλωση του (Γεγονός) ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Υφαντής ανέφερε πως εκφράζει προσωπική του άποψη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. antikeimenikos

    Οι Αγρινιώτες που στήριξαν Κατσιφάρα με την ψήφο τους και μας έσωσαν από το “μνημονιακό” Κατσανιώτη θα πρέπει να είναι πολύ περήφανοι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.