Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Δεν του πληρώνουν την απαλλοτρίωση κι έχτισε το δρόμο…

Δεν του πληρώνουν την απαλλοτρίωση κι έχτισε το δρόμο…

Οι κάτοικοι ενός παράδρομου στην Ηρακλείτου, στο Αγρίνιο, εδώ και κάποιο καιρό βιώνουν μια πρωτοφανή κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, γείτονάς τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα χτίζει το δρόμο και δεν περνάει κανείς! Οι υπόλοιποι που έχουν σπίτια που εξυπηρετούνται από τον συγκεκριμένο παράδρομο παίρνουν τηλέφωνο το δήμο και πηγαίνουν οι υπηρεσίες καθαριότητάς του-όχι η δημοτική αστυνομία- προκειμένου να τον ανοίξουν. Αυτό έγινε και σήμερα το πρωί όπου βρέθηκαν συνεργεία του δήμου και έσπασαν τις χτισμένες πλίθες για να ανοίξει ο δρόμος…Ο τρόπος που κλείνει ο κάθετος στην Ηρακλείτου είναι η τοποθέτηση μεγάλων πλίθων στο οδόστρωμα.

 Εκ πρώτης όψεως, άπαντες θα σπεύσουν να κατηγορήσουν το συνδημότη μας γι αυτή του την ενέργεια. Όμως τα  πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

 Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο δήμος Αγρινίου είχε απαλλοτριώσει οικόπεδό του και είχε βγάλει το ποσό που έπρεπε να πάρει στις αρχές της δεκαετίας του 2000! Έκτοτε όμως δεν έχει αποζημιωθεί ο δημότης και λόγω της παρατεταμένης αναμονής αποφάσισε να αντιδράσει προβαίνοντας στη συγκεκριμένη ενέργεια. Η υπόθεση οδηγήθηκε στις δικαστικές αίθουσες, με την απόφαση που εκδόθηκε να είναι η προφανής: ότι δηλαδή, δεν δικαιούται κανείς να κλείνει δρόμο κοινής χρήσης αλλά και ότι ο δήμος πρέπει να πληρώσει την απαλλοτρίωση.

 Όπως είναι λογικό το πρόβλημα παραμένει όσο δεν έρχεται η αποζημίωση, με τη μία πλευρά να προτάσσει το δημόσιο συμφέρον και την άλλη να μιλά για πλημμελή εκπλήρωση της απαλλοτρίωσης από τη μεριά του Δήμου. Σε κάθε περίπτωση η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.