Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Δεσμεύσεις Βορίδη…

Για την ενίσχυση των ιατρικών υπηρεσιών του νομού Αιτωλοακαρνανία και τη διατήρηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, δεσμεύτηκε ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραγκούνη.
1Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Υγείας προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα και στις ελλείψεις που παρατηρούνται στις ιατρικές μονάδες του νομού.
Το πρώτο θέμα της «ατζέντας» αφορούσε το νοσοκομείο «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», για το οποίο διαρρέεται ότι μπαίνει …λουκέτο, ο κ. Βορίδης ήταν κατηγορηματικός:« Δεν κλείνει το νοσοκομείο Μεσολογγίου». Μάλιστα οι δύο πολιτικοί συζήτησαν και κατέληξαν στην ενίσχυση κατ’ απόλυτη προτεραιότητα του νοσοκομείου με έναν παθολόγο, αφού από το 2010 υπάρχει διαγωνισμός ο οποίος εκκρεμεί για την πρόσληψη δύο παθολόγων, δύο πνευμονολόγων και δύο μικροβιολόγων στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Ο Αιτωλοακαρνάνας πολιτικός ζήτησε επιπλέον ενίσχυση του «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» με τρεις ακόμα γιατρούς(νεφρολόγο, παιδίατρο, καρδιολόγο) αλλά και αγροτικούς γιατρούς που θα καλύψουν τα χωρία των επαρχιών Μεσολογγίου και Ναυπάκτου.
Μεγάλη έμφαση όμως δόθηκε και στις εκκρεμότητες του νοσοκομείου Αγρινίου. Συζητήθηκε η ενίσχυση του νοσοκομείου με δύο γιατρούς γενικής ιατρικής προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των Kέντρων Yγείας Χαλκιόπουλου και Κατούνας, η τοποθέτηση ενός νεφρολόγου στο νοσοκομείο Αγρινίου και η ενίσχυση του προϋπολογισμού του με ένα εκατομμύριο Ευρώ. Ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να εξετάσει όλα τα «φλέγοντα» θέματα που απασχολούν τον τομέα της υγείας στην Αιτωλοακαρνανία και να δώσεις λύσεις, ξεκινώντας από αυτά που είναι πιο επείγοντα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. spiros papa

    κατι μου θυμιζει και εχει σχεση με ΑΕΙ του νομου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.