Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Δεσμεύσεις Κουρουμπλή για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Δεσμεύσεις Κουρουμπλή για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου

νοσοκομειο κεντικηΤα ζητήματα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου τέθηκαν στη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της πόλης με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή τον οποίο και επισκέφθηκαν.
Στον Αιτωλοακαρνάνα υπουργό γνωστοποιήθηκε για άλλη μια φορά το διεκδικητικό πλαίσιο των φορέων του δήμου Μεσολογγίου για την επίλυση των προβλημάτων του νοσηλευτικού ιδρύματος με κυρίαρχο παράλληλα αίτημα τη διοικητική του αποσύνδεση από το νοσοκομείο Αγρινίου.
Επιγραμματικά οι ειδήσεις που προέκυψαν από τον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή είναι πως θα προκηρυχθούν τέσσερις θέσεις επικουρικών γιατρών στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, δύο καρδιολόγων, ενός παθολόγου και ενός νεφρολόγου, με θητεία για δύο χρόνια ενώ έχει δεσμευτεί και πίστωση στο γενικό λογιστήριο του κράτους για την προκήρυξη δέκα θέσεων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.
Αναφορικά με τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους του νοσοκομείου ο υπουργός τόνισε πως υπάρχει πίστωση 70.000 ευρώ για το νοσηλευτικό προσωπικό. Παράλληλα ενημέρωσε πως εντός Ιουνίου θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την απομάκρυση χωρίς αποζημίωση όσων διοικητών νοσοκομείων αρνήθηκαν να υποβάλλουν παραίτηση, όπως για παράδειγμα ο Γ. Κυριακόπουλος του Μεσολογγίου.
Για το ζήτημα της αποσύνδεσης δεν υπήρξε κάποια ουσιαστικά εξέλιξη, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Κοινωνία μπροστά» Π.Παπαδόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφώνου του Αχελώου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.