Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Δευτέρα:Ομιλία του Ευθ.Λέκκα οργανώνει η ΓΕΑ

Δευτέρα:Ομιλία του Ευθ.Λέκκα οργανώνει η ΓΕΑ

Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, ώρα 8:30 μ.μ. διοργανώνει μια επίκαιρη ομιλία, η οποία θα αναφέρεται στον πρωτοφανή σε ένταση σεισμό (8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ) που εκδηλώθηκε πρόσφατα στην Ιαπωνία και συγκλόνισε τον πλανήτη.
Ομιλητής θα είναι ο γνωστός σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας με θέμα:
«Ο σεισμός Tohoku της Ιαπωνίας (11 Μαρτίου 2011), τα θαλάσσια σεισμικά κύματα (tsunami) και η καταστροφή του πυρηνικού εργοστασίου Fukushima. Η αρχή της εποχής NaTech».

Είναι μια εκδήλωση που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν τα ανήσυχα πνεύματα της πόλης μας και ευελπιστούμε ο διακεκριμένος καθηγητής θα δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν το ευρύ κοινό για το εφιαλτικό φυσικό φαινόμενο που λέγεται ΣΕΙΣΜΟΣ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΥΘΥΜΗ ΛΕΚΚΑ

Πτυχιούχος Γεωλογίας, διδάκτορας Γεωλογικών Επιστημών και Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 220 επιστημονικές δημοσιεύσεις στα αντικείμενα της Τεκτονικής και Δυναμικής Γεωλογίας, της Γεωλογίας Περιβάλλοντος, της Σεισμοτεκτονικής, της Αντισεισμικής θωράκισης, της Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών κ.ά.
Έχει εκδώσει το βιβλίο με τίτλο «Φυσικές Τεχνολογικές Καταστροφές» που είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και διδάσκεται σε επτά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών για το επιστημονικό του έργο, καθώς επίσης έχει λάβει υποτροφίες από το Ι.Κ.Υ. και την Ακαδημία Αθηνών.
Είναι επιστημονικός υπεύθυνος σε ελληνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα και συντονιστής εθνικών και διεθνών αποστολών έρευνας και διάσωσης και ανθρωπιστικής βοήθειας.
Επίσης είναι μέλος οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών και μέλος του Δ.Σ. του Ι.Γ.Μ.Ε., της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας και της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών, καθώς και Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.
Τέλος έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.