Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Δήλωση του Νίκου Ζαχείλα υποψήφιου βουλευτή Β Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Δήλωση του Νίκου Ζαχείλα υποψήφιου βουλευτή Β Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ:

Με τις δημοκρατικές αντιμνημονιακές

δυνάμεις και τον ΣΥΡΙΖΑ

Δηλωση του Νικου Ζαχειλα υποψηφιου βουλευτη β Αθηνας με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Οι Οικολογοι Ριζοσπαστες είμαστε κίνηση ατόμων με οικολογικές ευαισθησίες, που βιώνουμε τη βύθιση των εργασιακών εισοδημάτων, των προνοιακών παροχών και της ποιότητας ζωής: Τη βύθιση που παραπλανητικά εμφανίζεται ως “σωτηρία” με στόχο τη δημοσιονομική “εξυγίανση” της ελληνικής κοινωνίας, αν και συνιστά πρακτική τοκογλυφικής επίθεσης και νεοαποικιακής λεηλασίας.
Συστρατευόμαστε με τις δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις και τον ΣΥΡΙΖΑ όχι αναζητώντας πολιτικό σπόνσορα και προστάτη, αλλά χώρο κοινής συντροφικής δράσης. Συμπράττουμε για την ανατροπή της ανθρωποβόρας μνημονιακής πολιτικής, για μια άμεση κυβερνητική αλλαγή, για μια άμεση ανακούφιση του λαού -χωρίς επαναστατικές ρητορείες και μαξιμαλισμούς εκτός τόπου και χρόνου.
Σήμερα η κατάλυση των εργασιακών και προνοιακών δικαιωμάτων συμβαδίζει με την υποβάθμιση του δομημένου χώρου, με την ενεργειακή λεηλασία της χώρας, την κατάργηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, τις εγκληματικές χωροθετήσεις σε περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ, τις δασοκτόνες διατάξεις νόμων. Με τους μεγάλους ελεύθερους χώρους, εντός και εκτός των πόλεων, να προτείνονται ως βορά των κερδοσκόπων.
Το μνημόνιο δεν καταστρέφει μόνο μισθούς και συντάξεις: επίσης καταστρέφει τους φυσικούς πόρους και τα συλλογικά αγαθά της ελληνικής κοινωνίας.
Οι αγώνες κατά του μνημονίου δεν είναι απλώς αγώνες εναντίον ορισμένων συνεπειών του. Αντίθετα ολοκληρώνονται όταν στοχεύουν στη συνδυασμένη στήριξη του κόσμου της εργασίας, της φύσης, της ποιότητας ζωής. Όταν στοχεύουν στην αποτίναξη της μεταμοντέρνας αποικιοκρατίας, που με επικεφαλής τη Γερμανία ασκείται εναντίον της ευρωπαϊκής περιφέρειας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.