Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Δημήτρης Δούρος: “Τέτοιες εκλογές δεν τις έχουμε ξαναζήσει”

Δημήτρης Δούρος: “Τέτοιες εκλογές δεν τις έχουμε ξαναζήσει”

gggΓράφει ο Δημήτρης Δούρος, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σαράντα χρόνια τώρα, ψηφίζουμε και «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν». Ακόμη και τα ονόματα υπουργών και πρωθυπουργών προέρχονται από τρεις ή τέσσερις οικογένειες. Τα ίδια οικονομικά και άλλα συμφέροντα ανενόχλητα μας οδήγησαν στο σημερινό χάλι. Προφανώς και οι εκλογές δεν αλλάζουν την ζωή μας. Τις ζωές μας και την κοινωνία τις αλλάζουν οι άνθρωποι. Όμως οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας, μπορεί να μην είναι μία από τα ίδια. Ο Ιανουάριος του 2015 είναι πολύ διαφορετικός. Είναι μια στιγμή, που μπορεί να στρίψει το τιμόνι και να μας βάλει σε εντελώς διαφορετικούς δρόμους. Όλες οι σημερινές γενιές δεν έχουν ξαναζήσει τέτοια συγκυρία και τέτοιες εκλογές.
• Γιατί αυτή η φορά είναι η σπάνια στιγμή που ανοίγει ένα παράθυρο απεμπλοκής από την πρόσφατη επαναλαμβανόμενη ιστορία των τελευταίων δεκαετιών.
• Γιατί αυτή την φορά πάμε στις κάλπες βλέποντας γύρω μας ανθρώπους που τους έχουν γονατίσει. Η κοινωνική απόγνωση βάζει την σφραγίδα της στις εξελίξεις. Η ψήφος μας μπορεί να είναι μια πράξη αλληλεγγύης, με στόχο να σπάσει το σπιράλ της λιτότητας.
• Γιατί αυτή την φορά από την κάλπη μπορεί να βγει ένα δίχτυ ασφάλειας για τους ανασφάλιστους και τους άνεργους.
• Γιατί αυτή την Κυριακή θα ανοίξουμε τον δρόμο της επιστροφής στους νέους επιστήμονες – μετανάστες.
• Γιατί αυτή την Κυριακή θα φύγουμε από τα σπίτια μας, κλείνοντας την τηλεόραση με τους «Πρετεντέρηδες» να μας κουνάνε το δάκτυλο και να μας λένε «πρόσεξε τι πας να κάνεις». Εμείς όμως θα πάμε στην κάλπη και ξέρουμε ότι το βράδυ, στο σπίτι ή στο καφενείο, θα ξανανοίξουμε την τηλεόραση για να χαρούμε την ήττα τους.
• Γιατί αυτή την φορά παίζει τα ρέστα του όχι μόνο το πολιτικό σύστημα, αλλά και το μιντιακό κατεστημένο. Και ήρθε η ώρα να χάσουν και οι δύο.
• Γιατί αυτή την φορά, πριν ακόμη πάμε στην κάλπη καταφέραμε να ανοίξει στην Ευρώπη η συζήτηση για το χρέος και τα αδιέξοδα της λιτότητας.
• Γιατί αυτή την φορά έχουν σπάσει τα σύνορα ανάμεσα σε δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς ψηφοφόρους και μπορούμε να βαδίσουμε μαζί για να διώξουμε το μαύρο από την ζωή μας.
• Γιατί αυτή την φορά θα πάμε στην κάλπη κουβαλώντας όλες μας τις αμφιβολίες, τους φόβους, τις κριτικές αλλά το ψηφοδέλτιο θα γράφει στην κορυφή ΣΥΡΙΖΑ και εμείς θα το διαβάζουμε ΕΛΠΙΔΑ.
Γι’ αυτό την Κυριακή το βράδυ, εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πανηγυρίσουμε έξαλλα. Θα χαρούμε βέβαια, αφού πρόκειται για ιστορική στιγμή. Αλλά με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας. Και αμέσως μετά θα ανασκουμπωθούμε. Από Δευτέρα πρέπει να μπούνε οι μηχανές μπροστά, να ξαναρχίσουμε σαν χώρα να παράγουμε πλούτο, ο οποίος από εδώ και πέρα θα διανέμεται δίκαια.
Σήμερα επομένως μια μόνο διαβεβαίωση πρέπει να σας δώσω. Από Δευτέρα, δεν θα αλλάξουμε πλευρά. Δεν θα περάσουμε απέναντι με τους τραπεζίτες, τους δανειστές και τους επαγγελματίες της εξουσίας. Η εμπλοκή μας στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να μας αλλάξει. Η εξουσία δεν θα μας διαφθείρει. Δεν θα αγνοήσουμε την θέλησή σας. Δεν θα πάψουμε να ζητάμε την συμμετοχή σας.
Φίλες και φίλοι:
Η στιγμή γράφει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. Η επόμενη στιγμή όμως γράφει το όνομα του καθενός από εμάς. Γράφει το όνομα της κοινωνίας. Γι’ αυτό την Κυριακή θα πάμε στην κάλπη αισιόδοξοι και χαρούμενοι. Ο φόβος έφυγε από εμάς. Φωλιάζει τώρα στο πολιτικό κατεστημένο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.