Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Δημιουργία Κέντρου Μελετών-Σύγχρονη Γλυπτική και Περιβάλλον" στο Αγρίνιο

Δημιουργία Κέντρου Μελετών-Σύγχρονη Γλυπτική και Περιβάλλον" στο Αγρίνιο
Η αρχή έγινε για το «Κέντρο Μελετών – Σύγχρονη Γλυπτική και Περιβάλλον” στο Αγρίνιο. Πρόκειται για μια πρόταση του γλύπτη Θόδωρου η οποία θα υλοποιηθεί σε οικόπεδο που θα δωρίσει ο καλλιτέχνης στο Δήμο στη θέση Ρουπακιά. Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόταση αυτή. Έτσι έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα ενός μεγαλόπνοου οράματος για πολιτισμική αναβάθμιση της πόλης του Αγρινίου, γεγονός που αποτελεί και έναν από τους βασικούς στόχους της δημοτικής αρχής.
Η ίδρυση του Κέντρου Μελετών θα σηματοδοτήσει αυτόματα και την καταγραφή της πόλης του Αγρινίου στον ευρύτερο πολιτιστικό χάρτη της χώρας μας, κάνοντας την σημείο αναφοράς και πόλο έλξης.
Σύμφωνα με την πρόταση του γλύπτη Θόδωρου, σκοπός του κέντρου, στο οποίο θα συγκεντρωθεί σχεδόν το σύνολο των έργων του καλλιτέχνη, είναι η μελέτη και η έρευνα της Γλυπτικής Τέχνης ως πολιτισμική δραστηριότητα στα πλαίσια του Σύγχρονου Πολιτισμού σε σχέση με το περιβάλλον, φυσικό και τεχνητό, όπου η σύγχρονη τέχνη εννοείται ως καταλύτης για την ποιότητα του περιβάλλοντος, για την ποιότητα ζωής.
Επίσης παράλληλος σκοπός είναι η ανάδειξη το έργου των καλλιτεχνών της ευρύτερης περιοχής που ερευνούν και εργάζονται για τους ίδιους στόχους.
“Το Κέντρο Μελετών θα είναι ένας δυναμικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας με ερευνητικό περιεχόμενο, γεγονός που θα αναβαθμίσει συνολικά το πνευματικό πολιτιστικό αλλά και κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στην εισήγησή του
Ο γλύπτης Θόδωρος στην τοποθέτηση του υποστήριξε πως πρέπει να γίνει ουσιαστική εκτίμηση και να διερευνηθεί ο τρόπος ενσωμάτωσης στην κοινωνία του Αγρινίου μιας τέτοιας πρωτοβουλίας για Κέντρο Μελετών που φιλοδοξεί να λειτουργήσει στον ευρύτερο ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο του πολιτισμού.
Οι επικεφαλείς της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.Νίκος Ρούσης και κ.Βασίλης Νικάκης επισήμαναν τη σπουδαιότητα του Κέντρου Μελετών που αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού θα δημιουργηθεί στη γενέθλια πόλη του γλύπτη Θόδωρου.
Πέραν της αποδοχής της πρότασης του γλύπτη Θόδωρου για τη δημιουργία Κέντρου Μελετών το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες καθώς και στην τροποποίηση και ανασύνταξη του σχεδίου πόλης Αγρινίου στο Ο.Τ. Γ1249 που βρίσκεται το οικόπεδο που παραχωρεί ο γλύπτης, ώστε να δημιουργηθεί στην περιοχή ένα αυτοτελές οικοδομικό τετράγωνο, στο οποίο θα αναπτυχθεί το Κέντρο Μελετών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.