Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Δημοπρατήσεις για το οδικό δίκτυο Ναυπακτίας και Θέρμου

erga_dromoi2_1από την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας προχώρησε χτες, Τετάρτη 15-09-2015, στη δημοπράτηση δύο πολύ σημαντικών έργων, της συντήρησης της 24ης Επαρχιακής Οδού στο τμήμα Κλεπά – Λιβαδάκι , έτους 2013-2014 με προϋπολογισμό 200.000€ και της συντήρησης της 19ης Επαρχιακής Οδού στο τμήμα Δρυμώνας– Νεροσύρτη, έτους 2013-2014 με προϋπολογισμό επίσης 200.000,00€
Τα συγκεκριμένα έργα πρόκειται να συμβάλλουν στην διασφάλιση της προσβασιμότητας στο επαρχιακό οδικού δίκτυο Κλεπά –Λιβαδάκι και στη 19ης επαρχιακή οδό Δρυμώνα –Νεροσύρτη, στους ορεινούς όγκους των δήμων Ναυπακτίας και Θέρμου αντίστοιχα.
Η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Χριστίνα Σταρακά δήλωσε αναφορικά με την δημοπράτηση των σημαντικών αυτών παρεμβάσεων: «Υπάρχει ικανοποίηση που οι προσπάθειές μας φέρνουν αποτέλεσμα στους ταχύτερους δυνατούς χρόνους, με δεδομένη τη δυστοκία που υπάρχει στις χρηματοδοτήσεις. Οι περιοχές αυτές παιδεύτηκαν πολύ, μόλις λίγο καιρό πριν, από τα καιρικά φαινόμενα και η αγωνία μας ήταν να μην βρεθούν και πάλι εκτεθειμένες. Θέλω να ξέρουν οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας ότι οι υπηρεσίες μας δουλεύουν διαρκώς με δύσκολες συνθήκες, σε ένα αχανές δίκτυο, αλλά και με δίκαια τα αιτήματα των πολιτών για την καθημερινότητά τους. Ελπίζουμε η Πολιτεία να έχει επίγνωση του έργου που γίνεται και των δυσκολιών που υπάρχουν και να μην έχουν γίνει σκέψεις, όπως ακούγεται, για περικοπή σε κονδύλια που αφορούν τέτοιες παρεμβάσεις».
Σημειώνεται ότι στο φυσικό αντικείμενο του πρώτου έργου περιλαμβάνεται η αποπεράτωση τμήματος της επαρχιακής οδού Κλεπά – Λιβαδάκι και η εκτέλεση εργασιών καθαρισμού τάφρων, άρσης καταπτώσεων, κατασκευής σωληνωτών οχετών ,κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης κάθετης και οριζόντιας σε μήκος οδού ενός χιλιομέτρου.
Στο φυσικό αντικείμενο του δεύτερου έργου προβλέπεται να υπάρξει παρέμβαση στο οδικό τμήμα Δρυμώνα –Νεροσύρτη της 19ης Επαρχιακής Οδού και να εκτελεσθούν εργασίες διαπλάτυνσης της οδού (εκβραχισμοί), διάνοιξης τάφρων και κατασκευής σωληνωτών αγωγών προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής προσπελασιμότητα της οδού.
Η χρηματοδότηση των έργων έχει εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.