Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Δημοσίευμα Γερμανικού περιοδικού για τη λίμνη Τριχωνίδα

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τη λίμνη Τριχωνίδα φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό ελληνικής θεματολογίας “Griechische-kultur” ( Eλληνική Κουλτούρα). Eν ολίγοις μιλάει για τη δραματική μείωση αποθεμάτων ψαριών που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο τίτλος βρίσκονται εκτός ισορροπίας.(Fischbestand des Sees Trichonis gerät aus dem Gleichgewicht ). Ο συγγραφέας του άρθρου είναι Γερμανός (Jens Beucker)που έκανε το ταξίδι στη Τριχωνίδα μαζί με την Ελληνικής καταγωγής γυναίκα του. Οι φωτογραφίες είναι από τον συντοπίτη μας Βαγγέλη Δούτσιο.
Στην αρχή το άρθρο κάνει μια αναφορά για τα είδη ψαριών που ζουν στη Τριχωνίδα. Στη συνέχεια μιλάει για συστηματική αλίευση των ψαριών λόγω της αυξημένης ζήτησης για τροφή. Μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά στα ψάρια μικρότερα των 10 πόντων μήκος τα οποία όπως αναφέρει” χρησιμοποιούνται για μεζέ στο ούζο”. Το παράνομο ψάρεμα απειλεί την ύπαρξη των επαγγελματίων ψαράδων που βλέπουν τα αποθέματα να λιγοστεύουν δραματικά.
Ο συντάκτης του άρθρου προτείνει ως μέσο διασφάλιση την αλιεία μικρών ποσοτήτων για προσωπική χρήση καθώς και την ανάπτυξη του οικολογικού τουρισμού. Χαρακτηρίζει δε τη λίμνη Τριχωνίδα “Οικολογικό θησαυρό”.
Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο στα Γερμανικά

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.