Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Δημοσιευμάτων συνέχεια αμφισβητεί το μέλλον του ΑΕΙ του Αγρινίου

Δημοσιευμάτων συνέχεια αμφισβητεί το μέλλον του ΑΕΙ του Αγρινίου

Στο προσκήνιο επαναφέρει με δημοσίευμα του το Έθνος τα σενάρια περί «Καλλικράτη» στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Υποστηρίζει η εφημερίδα ότι έρχονται συγχωνεύσεις τμημάτων ή και σχολών ομοειδούς επιστημονικού αντικειμένου ενώ παράλληλα έρχονται συγχωνεύσεις μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σημειώνει μάλιστα πως το ακραίο σενάριο που εξετάζεται είναι από τα συνολικά 23 σήμερα ΑΕΙ της χώρας να παραμείνουν μόνον τα 11. Εντάσσει παράλληλα τη σχολή Οργάνωσης και Διαχείρισης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας του Αγρινίου στη λίστα των σχολών που είναι ” στο κόκκινο”.

Θυμίζουμε ότι η σεναριολογία αλλά και οι πληροφορίες για πανεπιστημιακό «Καλλικράτη» επανέρχονται διαρκώς στο προσκήνιο και από πολλούς κύκλους συνδέονται άμεσα με την τύχη του Πανεπιστημίου του Αγρινίου.

Πρόσφατα , τη  Μ.Δευτέρα, ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΕΠΘ Βασίλης Παπαζογλου που μετείχε σε συσκέψεις στο ίδρυμα του Αγρινίου απέρριψε τα σχετικά σενάρια και δεσμέυθηκε για την αυτόνομη πορεία του Πανεπιστημίου.Οι τοπικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ εκτίμησαν ως ξεκάθαρες και μη επιδέχουσες αμφισβήτησης τις διαβεβαιώσεις Παπαζογλου σε αντίθεση με τα στελέχη της Ν.Δ..

Σημειωτέον ότι  ο Πρόεδρος της  Διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας Δ.Σερπάνος θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση το ερχόμενο Σάββατο στο Αγρίνιο, με τους διοργανωτές της (Green Aim) να κρίνουν σκόπιμό να αναφέρουν σε ανακοίνωσή :»Ο πρόεδρος της διοικούσης επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος κύριος Δημήτρης Σερπάνος, συν τοις άλλοις, θα τοποθετηθεί και επί των ζητημάτων που έχουν προκύψει με αφορμή της επαναφορά δημοσιευμάτων που θέλουν την κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος και την επαναφορά του στα Ιωάννινα».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.