Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Δημοσιεύματα για ανησυχία…

Δημοσιεύματα για ανησυχία…

Η αβεβαιότητα του κόσμου ακόμη και σήμερα, μέρα των εκλογών, φαίνεται πως έχουν την τιμητική τους. Χωρίς πολλά σχόλια σας παραθέτουμε δυο σημερινά άρθρα από γνωστά κεντρικά site, όπου το μεν πρώτο συνδέει τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη την Αττική και τη χώρα με την εκλογική διαδικασία, το, δε, δεύτερο  αποκαλύπτει, ότι υπάρχει σχέδιο ανάγκης για έκτροπα και μαζικές ταραχές από…απόψε αν δεν βγει κυβέρνηση(πως προεξοφλείται όμως ότι δεν θα βγει τις επόμενες μέρες;) :

Από newsit.gr άρθρο για τις πυρκαγιές με τις αναζωπυρώσεις στην Αττική και ειδικά αναφορά στην Κερατέα, με βίντεο από κατοίκους πολλών περιοχών που λένε ότι “θα πάνε να τους μαυρίσουν”, ότι “θα πάνε με καπνισμένα ρούχα να ψηφίσουν για να τους τιμωρήσουν” και ότι “θα τιμωρήσουν αυτούς που τόσα χρόνια τους άφησαν ανοργάνωτους”. Δείτε εδώ: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=146201&catid=3

Και από protothema.gr: “Τρέμουν έκτροπα να δε βγει κυβέρνηση”

Ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση κύματος ληστειών, επιθέσεων σε καταστήματα και άλλα κτίρια από το βράδυ της Κυριακής έχει εκπονηθεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. 
Ο φόβος των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών είναι ότι σε περίπτωση που υπάρξει ακυβερνησία, η οποία να προκαλέσει δηλώσεις ή ακόμη και αποφάσεις απ’ την ΕΕ  που θα θέτουν σε αμφισβήτηση την παραμονή της χώρας στο ευρώ, η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. 
Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει σε αρμόδιους παραγοντες είναι ότι από το ίδιο βράδυ των εκλογών, εάν δεν υπάρξει βεβαιότητα σχηματισμού κυβέρνησης, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να εκδηλωθούν:
Α. Εκτεταμένα έκτροπα σε όλη την χώρα κυρίως από γνωστούς – άγνωστους κουκουλοφόρους, ακομη και ποινικούς που εμφανίζονται σαν δήθεν αντιεξουσιαστές, εναντίον καταστημάτων, πολιτών και περιουσιών, 
Β. Αυξημένο κύμα ληστειών και διαρρήξεων, δεδομένου ότι το οργανωμένο έγκλημα γνωρίζει πως πολλοί πολίτες έχουν χρήματα στις οικίες τους για να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα στην ρευστότητα των τραπεζών,
Γ. Φόβοι για “εξέγερσεις” ομάδων λαθρομεταναστών που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν το κενό εξουσίας και να επιτεθούν εναντίον καταστημάτων, σπιτιών και περιουσιών.
 Ο μεγάλος φόβος είναι ότι τα έκτροπα μπορεί να εκδηλωθούν την ίδια νύχτα των εκλογών αν από τα αποτελέσματα της κάλπης δεν υπάρξει βεβαιότητα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
 Προβληματισμός δεν υπάρχει μόνο στα στελέχη της υπηρεσιακής κυβέρνησης αλλά και στις ηγεσίες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Τα επιτελεία του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα θέλουν πάση θυσία να διατηρηθεί η ηρεμία την επόμενη ημέρα των εκλογών. Ο σχεδιασμός είναι ότι στις δηλώσεις τους μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος το βράδυ της Κυριακής, τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Τσίπρας θα λειτουργήσουν με τρόπο κατευναστικό, τόσο για να καθησυχάσουν τους ξένους όσο και για να ηρεμήσουν τους πολίτες στο εσωτερικό της χώρας ότι θα πράγματα θα συνεχίσουν να βαίνουν ομαλά, όπως αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα. 
Για τη Δευτέρα έχει εκπονηθεί σχέδιο που προβλέπει ότι θα υπάρξει φρούρηση σε δημόσιες υπηρεσίες κομβικής σημασίας και σε κρατικά κτίρια. 
Ειδικά μέτρα έχουν ετοιμαστεί για την φρούρηση τραπεζικών καταστημάτων εκτός κι αν εφαρμοστεί το φημολογούμενο από ξένα μέσα ενημέρωσης σχέδιο κλεισίματος των τραπεζών για μερικά 24ωρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργείται από τις μαζικές αναλήψεις μετρητών”.Δείτε εδώ : http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=204794

Σχέδια εκτάκτου ανάγκης ή τρομολαγνεία; Απόγνωση και απογοήτευση ή όλα στο βωμό του αποτελέσματος; Ίσως τα σχόλια κάτω από τα άρθρα μπορούν να δώσουν έναν προσανατολισμό σε όποιον ξέρει να τα διαβάζει.

Γ.Σ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.