Παρασκευή, 25 Ιουνίου, 2021

Αποστολή ολλανδικού καναλιού στο Αγρίνιο-Δηλώσεις στο agrinionews

Αποστολή ολλανδικού καναλιού στο Αγρίνιο-Δηλώσεις στο agrinionews

Ένα μεγάλο τηλεοπτικό  κανάλι, το ολλανδικό RTL, επέλεξε την περιοχή μας για ένα οδοιπορικό. Bασικός σκοπός του να παρουσιάσει πως βιώνουν οι αγρινιώτες την οικονομική κρίση.Βασικό εξάλλου  θέμα της αποστολής η σιδηροδρομική γραμμή Αγρινίου-Αντιρρίου και η εγκατάλειψη της. Η αποστολή του καναλιού  παρέμεινε  δύο  σχεδόν μέρες στο Αγρίνιο, ζητώντας εκ των προτέρων τη συνδρομή του agrinionews.gr.

 Το ενδιαφέρον της δημοσιογραφικής έρευνας εστιαζόταν κυρίως στους λόγους που εγκαταλήφθηκε η σιδηροδρομική γραμμή και στο αν σπαταλήθηκαν ευρωπαϊκά κονδύλια.Με τη βοήθεια ενός ενεργού μέλους του Ομίλου  Φίλων Σιδηροδρόμου, του κ.  Βαγγέλη Πυρπίλη, πραγματοποίηθηκαν γυρίσματα στις γραμμές του τρένου και αναπτύχθηκε αναλυτικά το ζήτημα.
Το ενδιαφέρον της δημοσιογραφικής αποστολής δεν σταμάτησε εκεί: Το ταξίδι στο Αγρίνιο συνδυάστηκε με επίσκεψη σε μια τυπική αγρινιώτικη οικογένεια, όπου η δημοσιογράφος προσπάθησε εκτενώς να παρουσιάσει πως αυτή βιώνει την κρίση. Επίσης επιχείρησε να ανιχνεύσει πως οι άνεργοι αντιμετωπίζουν και αντιμετωπίζονται από την οικογένεια, πως βιώνουν την όλη κατάσταση.

Η δημοσιογράφος μίλησε στο agrinionews, δήλωσε εντυπωσιασμένη από την πόλη μας (χαρακτήρισε το Αγρίνιο πολύ ωραίο αστικό κέντρο της περιοχής)και τη φιλοξενία της. Για το ζήτημα του  σιδηρόδρομου αναρωτήθηκε πως γίνεται να κόστισε τόσα λεφτά και τρένο να μην υπάρχει… Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της επιστροφής των (ανέργων) νέων στις οικογένειες τους, επικαλούμενη μάλιστα και έρευνες κοινωνιολόγων. Για τη συγκεκριμένη οικογένεια του Αγρινίου έκανε λόγο για “μια οικογένεια δυνατή, που τα μέλη της αλληλοβοηθιούνται μεταξύ τους, εν αντιθέση με την Ολλανδία που η οικογένεια επιδιώκει να “στείλει” τα παιδιά εκτός σπιτιού” ( βέβαια εκεί υπάρχει δουλειά…).
Για την οικονομική κρίση και την Ελλάδα δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη απάντηση ενώ αυτό που θα πάρει ως εντύπωση μαζί της στις “αποσκευές” της είναι το πολύ φιλικό κλίμα και οι υπέροχοι άνθρωποι που γνώρισε στο Αγρίνιο!
Το συγκεκριμένο χρονικό που αφορά την περιοχή μας  θα προβληθεί στην ενημερωτική ζώνη του καναλιού RTL πριν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 19:30 (ώρα Ολλανδίας φυσικά).

Το αφιέρωμα θα το αναδημοσιεύουμε  όταν το έχουμε στη διάθεση μας.  Διαφαίνεται εξάλλου πως το ενδιαφέρον των ευρωπαίων δημοσιογράφων για τη Δυτική Ελλάδα  γίνεται πιο έντονο, καθώς είναι ίσως η πιο παραμελημένη περιοχή της ζώνης του Ευρώ. Η εικόνα της περιοχής προκαλεί πολλά ερωτηματικά, όπως μας είπαν άλλωστε τα μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής του RTL.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.