Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020

Δημοσκοπήσεις ΝΔ: Τι δείχνουν οι πρώτες έρευνες για την αρχηγία

1762270

Σε μάχη μεταξύ του νυν (μεταβατικού) πρόεδρου της Ν.Δ. Β. Μεϊμαράκη και του περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα τείνει να εξελιχθεί η εσωκομματική κούρσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εκλογή του νέου αρχηγού.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr, απ’ τις πρώτες έρευνες που έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται για λογαριασμό υποψηφίων προκύπτει πως οι Μεϊμαράκης και Τζιτζικώστας προηγούνται με μεγάλη διαφορά απ’ τους άλλους δύο υποψήφιους, τον Κυρ. Μητσοτάκη και τον Άδ. Γεωργιάδη.

Έτσι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται ότι στο δεύτερο γύρο θα πάνε οι Τζιτζικώστας και Μεϊμαράκης, αν και οι δημοσκόποι επισημαίνουν ότι αφενός είναι ακόμα νωρίς για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων και αφετέρου ότι οι έρευνες δυσχεραίνονται απ’ το γεγονός ότι γίνονται σε ένα ασαφές ακόμα εκλογικό σώμα.

Επισημαίνουν πάντως και κάτι άλλο:

  • Αν ο αριθμός όσων θα πάνε να ψηφίσουν είναι μικρός, κάτω απ’ το μισό όσων ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του 2009 (ήταν 800.000), αυτό ευνοεί τον Μεϊμαράκη. Αν –αντίθετα- πάνε περισσότεροι, τότε ευνοείται ο Τζιτζικώστας.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται ισχυρότερος στο λεκανοπέδιο Αττικής, όπου πάντως έχει εκεί να αντιμετωπίσει και τους Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, στην Πελοπόννησο (όπου πάντως ισχυρός εμφανίζεται κι ο Τζιτζικώστας), Στερεά Ελλάδα. Αλλά και στη Β. Ελλάδα, όπου υπερέχει ο Τζιτζικώστας, έχει ερείσματα, προφανώς λόγω της στήριξης απ’ τον Κ. Καραμανλή.

Ο Απ. Τζιτζικώστας υπερέχει στη Β. Ελλάδα, στην Ήπειρο, έχει ισχυρή παρουσία στην Πελοπόννησο, ενώ στη Θεσσαλία το τοπίο δείχνει… περίπου ισοπαλία.

Οι Κυρ. Μητσοτάκης και Άδ. Γεωργιάδης ακολουθούν σε μεγάλη ακόμα απόσταση. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι στην Κρήτη όπου θα αναμένονταν υπεροχή του Κυρ. Μητσοτάκη, εκεί εμφανίζονται επίσης ισχυροί τόσο ο Μεϊμαράκης (προφανώς λόγω της στήριξης της Ντόρας!), αλλά και ο Τζιτζικώστας.

Κάτι άλλο ενδιαφέρον είναι, ότι ο νυν πρόεδρος του κόμματος υπερέχει στις μεγάλες ηλικίες, ενώ ο περιφερειάρχης στις νεότερες.

www.newsbomb.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.