Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Δημοτικές, περιφερειακές και κυβερνητικές εξελίξεις…

Επίσημα υποψήφιος με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ είναι ο Γιάννης Ψαράκης για το δήμο Μεσολογγίου, καθώς χθες η επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων του έδωσε το πράσινο φως. Το ζητούμενο πλέον είναι εάν και κατά πόσο ο ίδιος θα στηριχτεί από τους ετέρους ενδιαφερόμενους (Αλετράς, Κατσούλης, Τέγας), δεδομένου ότι ο νυν δήμαρχος Γιάννης Αναγνωστόπουλος κατεβαίνει ξανά ως ανεξάρτητος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, τις επόμενες μέρες (ίσως και ώρες) το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ανακοινώσει τον εκλεκτό του, με το διακαή πόθο να παραμένει ο πανεπιστημιακός Παναγιώτης Κοντός.

Όσον αφορά την περιφέρεια, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα και πληροφορίες, προκρίνεται η επιλογή του υφυπουργού Απόστολου Κατσιφάρα, ο οποίος είχε συνάντηση για το θέμα με τον πρωθυπουργό. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι πρόκειται για μια επιλογή προκειμένου να διατηρηθούν οι ισορροπίες, με απώτερο σκοπό να εκτονωθούν τα πνεύματα μεταξύ Σώκου-Κατσικόπουλου, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών δεν είναι και οι καλύτερες. Βέβαια, δεν αποκλείεται στο τέλος να δούμε ως υποψήφιο κάποιον εκ των δύο νομαρχών, αφού αμφότεροι έχουν ισχυρά ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό. Απ την άλλη, στη ΝΔ τρία είναι τα ονόματα που παίζουν. Πρόκειται για το βουλευτή Αχαϊας Νίκο Νικολόπουλο, τον πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιο Λιβανό και τον πολιτευτή Γιώργο Παπαναστασίου. Εδώ λέγεται ότι η Ρηγίλλης θα προκρίνει υποψήφιο από διαφορετικό νομό από αυτόν που τελικά θα επιλέξει η Ιπποκράτους.

Τέλος, πέραν των αυτοδιοικητικών εκλογών, αυτές τις ημέρες κινούμαστε και σε ρυθμούς ανασχηματισμού. Το όνομα του αιτωλοακαρνάνα υφυπουργού Θάνου Μωραΐτη είναι από αυτά που ακούγονται ότι παραμένουν στο κυβερνητικό σχήμα και μάλιστα με αναβαθμισμένο ρόλο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΜEGA, στο υπουργείο οικονομίας δημιουργείται μία θέση υφυπουργού εσόδων, για την οποία επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εισηγήθηκε να καλυφθεί από κάποιον εκ των Θάνου Μωραΐτη, Γιώργου Φλωρίδη και Ντίνου Ρόβλια.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.