Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Δημοτικό Συμβούλιο για τους δημοτικούς υπαλλήλους Αγρινίου

Δημοτικό Συμβούλιο για τους δημοτικούς υπαλλήλους Αγρινίου

Την ερμηνευτική εγκύκλιο προσπαθούν να ερμηνεύσουν αυτήν την ώρα συνδικαλιστές εργαζόμενοι του δήμου Αγρινίου, ώστε να βγουν συμπεράσματα σχετικά με την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα θα λάβει χώρα τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews, μια πρώτη ανάγνωση της εγκύκλιου του Υπουργείου, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και έντονη ανησυχία, αφού το αρχικό συμπέρασμα  που βγαίνει είναι πως οδηγούνται στην  διαθεσιμότητα χιλιάδες υπάλληλοι.

“Θα πρέπει να κοιτάξουμε την εγκύκλιο με μεγάλη προσοχή για να δούμε επακριβώς τι προβλέπει και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις. Πολύ φοβάμαι πως τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ότι είχαμε προβλέψει” είναι το πρώτο σχόλιο του προέδρου των εργαζομένων στον δήμο Αγρινίου Θ. Κομματά.

Ο κ. Κομματάς, συναντήθηκε πριν από λίγο και με τον δήμαρχο του Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό και του εξέθεσε το πρόβλημα του οποίου άλλωστε ο κ. Μοσχολιός είναι γνώστης. Όπως έκανε γνωστό στον πρόεδρο των εργαζομένων ο δήμαρχος, την ερχόμενη Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, το θέμα των εργαζομένων θα τεθεί  σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. .

Παράλληλα συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις διαθεσιμότητες και τις μετατάξεις προσωπικού.Επίσης με εξαιρετικά επείγουσες επιστολές τους προς τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων,Π.Μοσχολιό ,δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδος ζητούν τη σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και να δημιουργηθεί ισχυρό μέτωπο ” απέναντι στην επιχείρηση απαξίωσης και κατάργησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και τους πολίτες”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.