Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου: Αναγκαιότητα η αυτονομία και η βελτίωση των υποδομών

ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου: Αναγκαιότητα η αυτονομία και η βελτίωση των υποδομών

Ένα από τα αιτήματα που έθεσε (για πολλοστή φορά) ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός στον υπουργό Πολιτισμού Π.Γερουλάνο κατά την επίσκεψη του στην Πάτρα και ενόψει της επίσκεψής του στο Αγρίνιο σε λίγο καιρό, ήταν η αναγκαιότητα ο επανασχεδιασμός της πολιτικής του Υπουργείου για τα ΔΗΠΕΘΕ να μην συμπεριλάβει το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου .
Το αίτημα αυτό του δημάρχου Αγρινίου έγινε γιατί όπως είναι γνωστό το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρξει «Καλλικράτης» στα ΔΗΠΕΘΕ ενώ έχει θέσει σε μία τύπου διαβούλευση την «ανασυγκρότηση και επαναθεώρηση του θεσμού των ΔΗΠΕΘΕ» ενώ προ μηνός και πλέον είχε οργανώσει και μία ημερίδα για το ζήτημα.
Ωστόσο όπως διαμηνύει ο δήμος Αγρινίου η ιστορία του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου επιβάλλει την αυτόνομη πορεία του και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε στην κατάργηση του. Άλλωστε το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου είναι εκ των ιστορικότερων της χώρας μιας και ιδρύθηκε από το Δήμο πριν καν το Υπουργείο Πολιτισμού, επί Υπουργίας της αείμνηστης Μελίνας, προχωρήσει στη θεσμοθέτηση των ΔΗΠΕΘΕ.Θυμίζουμε ότι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου ξεκίνησε το 1981 ως «Θέατρο του Δήμου Αγρινίου»- υπήρξε το πρώτο Δημοτικό Θέατρο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα- ενώ το 1983 εντάχθηκε στο θεσμό των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων. Η αυτόνομη πορεία του ΔΗΠΕΘΕ παράλληλα επιβάλλεται όχι μόνο από την ιστορία του αλλά και από το παρόν του καθώς το έχει αγκαλιάσει το κοινό του Αγρινίου.
Ωστόσο οι προσπάθειες πρέπει να οδηγηθούν προς της κατεύθυνση εκσυγχρονισμού του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου (που αφότου κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’70 δεν έχει ανανεωθεί και οι υποδομές του είναι παλαιάς τεχνολογίας αν και εξυπηρετεί επαρκώς τις ανάγκες των παραστάσεών ωστόσο) και του θερινού θέατρο στο Δημοτικό Πάρκο που στοιχειωδώς εξυπηρετεί τις ανάγκες καθώς το κτίριο της σκηνής είναι παλαιό και χρονολογείται από την κατοχή.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.