Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Διακόπτει την απεργία πείνας ο Ν. Ρωμανός

Διακόπτει την απεργία πείνας ο Ν. Ρωμανός

imageΤην απόφασή του να διακόψει την απεργία πείνας πήρε ο Ν. Ρωμανός, ο οποίος προσπαθούσε να εξασφαλίσει εκπαιδευτική άδεια για την παρακολούθηση των μαθημάτων και των εργαστηρίων στα ΤΕΙ Αθήνας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγη ώρα μετά την έγκριση της τροπολογίας του Χ. Αθανασίου για ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» -υπό προϋποθέσεις-. Όπως επεσήμανε ο αρμόδιος υπουργός από το βήμα της Βουλής, κάθε φοιτητής που έχει καταδικαστεί και βρίσκεται στη φυλακή θα μπορεί να υπάγεται στο νόμο περί ηλεκτρονικής παρακολούθησης – βραχιολάκι όταν θα έχει παρακολουθήσει εξ αποστάσεως το 1/3 επί του συνόλου των μαθημάτων του κύκλου σπουδών.

Τις τελευταίες ημέρες εντείνονταν οι ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του Ν. Ρωμανού, ο οποίος είχε σκληρύνει τη στάση του, ξεκινώντας για λίγες ώρες και απεργία δίψας. Ο χειρισμός της υπόθεσης Ρωμανού είχε μετατραπεί σε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μέσω της τροπολογίας αυτής δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων από κοντά με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) χωρίς τους νομικούς περιορισμούς, που ισχύουν μέχρι σήμερα, σε όσους κρατουμένους έχουν παρακολουθήσει με επιτυχία το 1/3 των μαθημάτων και των εργαστηρίων.

«Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται το δικαίωμα στη σπουδή» είπε, υπογραμμίζοντας πως το τελικό κείμενο αποτελεί «συγκερασμό όλων των απόψεων που κατατέθηκαν απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής».

Υπενθυμίζεται πως τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με το θέμα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια να βοηθήσει με το κύρος του να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

www.zougla.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.