Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Διάκριση για το Δημητρούκειο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου

db4fc567ca6f38f6ec00bf19dfb7c044_XLΔιάκριση πέτυχε  το Δημητρούκειο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου το οποίο συμμετείχε στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ψυχολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΨΕΒΕ) στα Ιωάννινα στις 9-10-11 Οκτωβρίου 2015 με θέμα «Παρέμβαση σε νήπιο με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος στο δημόσιο ειδικό νηπιαγωγείο».
Η εργασία εκπονήθηκε και παρουσιάστηκε από τον αναπληρωτή λογοθεραπευτή  Γαστεράτο Ανδρέα και την αναπληρώτρια νηπιαγωγό  Χούσου Σταυρούλα και αφορούσε στην αποτελεσματική παρέμβαση που εφαρμόστηκε το προηγούμενο σχολικό έτος 2014-15.
Η παρέμβαση αποσκοπούσε στην ανάπτυξη λόγου και ομιλίας με έμφαση στην επικοινωνιακή ομιλία, η οποία είναι απαραίτητη για την καλλιέργεια  των κοινωνικών δεξιοτήτων.To πρόγραμμα παρέμβασης χρονικής διάρκειας 10 μηνών βασίστηκε στα Αναλυτικά Προγράμματα σπουδών για μαθητές με Αυτισμό και στη συμπεριφοριστική καθοδήγηση από τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς. Επιπλέον η παρέμβαση περιελάμβανε ανάπτυξη σχέσης συνεργασίας του νηπίου με τον εκπαιδευτικό και διαμόρφωση του χώρου της τάξης με οπτικοποιημένο υλικό, ένταξη του παιδι ού στο γενικό νηπιαγωγείο τρεις φορές την εβδομάδα, ατομικές συνεδρίες λογοθεραπείας και Εντατική Αλληλεπίδραση με παιδί διαφορετικής διάγνωσης που έχει αναπτύξει ομιλία σε ομαδική συνεδρία στο ειδικό νηπιαγωγείο.
Πέντε μήνες μετά την παρέμβαση παρατηρήθηκε ανάπτυξη στις δεξιότητες επικοινωνίας του παιδιού, προωθούμενες από επικοινωνιακή ομιλία στο σχολείο και στο σπίτι.
“Ευχόμαστε στο μέλλον παρόμοιες διακρίσεις στον τομέα της δημόσιας ειδικής εκπαίδευσης”,αναφέρεται από τη διεύθυνση του σχολείου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.